Ağrı'da Milli Eğitim Mudurluğu bunyesinde kurulan 'Arama Kurtarma Birliği'nde (AKUB) gonullu 55 oğretmen, İl Afet ve Acil Durum Mudurluğu (AFAD) ekiplerinden eğitim aldı. Teorik verilen bilgilerin ardından enkazda arama kurtarma yapan oğretmenler, 5 katlı bir binadan iple başarılı bir şekilde indi. AKUB'da gonullu oğretmenlere oncelikle teorik bilgiler verildi. AFAD ekiplerinin arama kurtarma konusunda teorik bilgiler verdiği oğretmenler, tatbikatın yapıldığı enkaz alanına goturuldu. Enkazda oğrendikleri bilgilerle arama kurtarma calışmasını başarıyla gercekleştiren oğretmenler, son olarak DSİ Şube Mudurluğu bahcesindeki 5 katlı binadan iple iniş gercekleştirdi. Binanın 3'uncu katından iple iniş yapan gonullu oğretmenlerden Emine Yağdı, "Daha onceki eğitimlerde de binadan inmiştim. Yukseklik korkum olmadığı icin zorlanmadan inişi tamamladım. Burada ilk yardım ve olası afet zamanlarında neler yapmamız gerektiği ile ilgili eğitimler aldık" diye konuştu.
Gonullu oğretmenlerden oluşturdukları AKUB ekibinin 2019 yılından itibaren eğitimlerine devam ettiğini belirten Ağrı Milli Eğitim Muduru Mehmet Faruk Tekin şunları soyledi:
"2019 yılında oluşturulan AKUB ekimiz, eğitimlerine devam ediyor. Şu anda 55 arkadaşlarımıza yonelik eğitim yapılıyor. Biliyorsunuz ulkemiz deprem bolgesinde ve doğa olaylarının yaşandığı bir yer. Dolayısıyla her zaman hazır olmamız gerekiyor. Biz de Milli Eğitim Mudurluğu olarak kendi bunyemizde tamamen gonulluluk esasına bağlı olarak arkadaşlarımızdan oluşturduğumuz gonullu ekibimiz var. Bu kapsamada sağ olsunlar Ağrı AFAD Mudurluğumuz bize her turlu desteği veriyor. Eğitimler de inşallah bu hafta icerisinde tamamlanacak. Arkadaşlarımızın tamamı alanda gorev yapabilecek duruma gelecek ve birer AFAD gonullusu olacaklar. Bu da bizim icin gurur verici. Onun icin arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz."