Milli Eğitim Bakanlığı Telafide Ben de Varım Programı kapsamında gorev almak isteyen yonetici ve oğretmenlerin ek dersine yonelik acıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Mudurluğu valiliklere gonderdiği 15.06.2021 tarih 26449955 sayılı yazıda "Bu cercevede, 5 Temmuz-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında uygulanmak uzere duzenlenen "Telafide Ben de Varım" Programı kapsamında gorev almak isteyen yonetici ve oğretmenlere, Milli Eğitim Bakanlığı Yonetici ve Oğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın yukarıda belirtilen 8'inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin (1) numaralı alt bendine gore ders gorevi verilebilecek; yonetici ve oğretmenler, bu kapsamda fiilen yerine getirdikleri ders gorevleri karşılığında ek ders ucretinden yararlandırılacaktır. İhtiyacın bu şekilde karşılanamaması halinde anılan Kararın 9'uncu maddesine gore ek ders ucreti karşılığında ders okutmak uzere gorevlendirme yapılabilecek; bu kapsamda gorevlendirilenlere fiilen yerine getirdikleri ders gorevleri karşılığında ek ders ucreti odenecektir." acıklamasına yer verdi.
Buna gore, telafi doneminde gorev yapan oğretmenlere haftada 30 saate kadar, atolye ve laboratuvar oğretmenlerine 44 saate kadar ek ders ucreti odenebilecek.
MEB Personel Genel Mudurluğunun acıklaması icin tıklayınız.