Buyuk Birlik Partisi (BBP), Kamu Personeli Secme Sınavı'nda (KPSS) yeterli puanı alan ve uzun sure Milli Eğitim Bakanlığı bunyesinde oğretmenlik yapan ucretli oğretmenler icin 5 bin ek kadro talebinde bulundu. Partiden yapılan acıklamada, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin, her zaman oğretmenlerin ve eğitim calışanlarının sesi ve sozcusu olduğu belirtildi.
Destici'nin, oğretmen alımı mulakatlarında uygulanan haksızlıkların, adaletsizliklerin ortadan kaldırılması icin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak uzere butun ilgililerle goruştuğu vurgulanan acıklamada, goruşmeler sonucunda, 2018'den beri oğretmen alımı mulakatlarında puan değişikliği olmadığı ifade edildi.
Acıklamada, cok zor şartlarda ve cok duşuk ucretle gorev yapan ucretli oğretmenlerin durumlarının da parti tarafından aynı şekilde dile getirildiği aktarıldı.
80 bine yakın ucretli oğretmenin, asgari ucretin yarısı kadar bir maaşla, haftada yaklaşık 20 saat ders vererek oğretmenlik yaptığı, bu durumun, calışma hukukunun ruhuna aykırı olduğu, oğretmenlik mesleğine de haksızlık teşkil ettiği belirtilen acıklamada, şunlar kaydedildi:
"Oncelikle gerekli mercilerle goruşerek, ders saati ucretlerinin yuzde yuz arttırılarak, oğretmenlerimizin ucret mağduriyetlerinin ortadan kaldırılmasını istedik. KPSS'den yeterli puanı almış ve uzun sure Milli Eğitim Bakanlığı bunyesinde oğretmenlik yapmış ucretli oğretmenlerimizden ayrılan kontenjanın dışında ve atanacak oğretmenlerimizin sayısını etkilemeyecek şekilde, sayıları en fazla 5 bin olmak uzere sınırlı sayıda bir kesimin de kadroya alınmasını talep ettik. Maksadımız, meslek mensupları arasında bir adaletsizliğe neden olmak değil, cok zor şartlarda calışan ucretli oğretmenlerimizin insanca hak ettikleri bir ucrete ve guvenceye kavuşturulmalarıdır."