Milli Eğitim Bakanlığı'nda gorev yapan oğretmenlerin 2021 yılı ikinci altı ayı icin ek ders ucretleri netleşti. Cihan DOĞAN/ Memurlar.net- Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2021 yılı Temmuz- Aralık donemini kapsayan, kamu personeli mali ve sosyal haklar genelgesini yayımladı. Bakanlık, maaş kalemlerini, toplu sozleşme zammı ve enflasyon farkı dahil toplamda %8,45 oranında artırdı.
Genelgeye gore 1 Temmuz-31 Aralık 2021 tarihleri arasını kapsayan donemde aylık katsayı 0,179797 olacak.
Milli Eğitim Bakanlığı'nda gorev yapan oğretmenlerin ek ders ucreti de netleşmiş oldu.
Bu verilere gore 2021 yılı ikinci altı ayı icin net ek ders ucretleri şu şekilde olacaktır;
"Ders ucretlerine" ilişkin olarak 657 sayılı Kanunda yer alan hukum şu şekildedir:
Madde 176 - Bu Kanunun 89 uncu maddesine gore kendilerine ders gorevi verilenlere, ders saati başına gunduz oğretimi icin 140, orgun ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar gunleri ile saat 18.00'den sonra başlayan oğretim faaliyetleri icin 150 gosterge rakamının bu Kanuna gore belirlenen aylık katsayısı ile carpımından oluşan miktar uzerinden ek ders ucreti odenir.
Bu ucretler, ozel eğitime muhtac oğrencilerin eğitim ve oğretim gorduğu kurumlarda gorevli oğretmen ve yoneticiler ile bu oğrencilere yonelik olarak acılan ozel sınıf oğretmenlerine ve cezaevlerinde gorevli oğretmenlere %25, Milli Eğitim Bakanlığı Orgun ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yonergesi kapsamında gorev alan yonetici ve oğretmenlere %100 fazlasıyla odenir.