Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aşı olmayan oğretmen ve diğer okul personelinden haftada 2 kez PCR testi istenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi.
Cumhurbaşkanlığı Kulliyesi'ndeki toplantı, 5 saat 20 dakika surdu.
AŞISIZ OĞRETMENLERE TEST ŞARTI
Her alanda huzurla hayatımızı surdurebilmemiz hepimizin aşı olmasına bağlıdır. Son donemde salgın sebebiyle hastanelere yatan, yoğun bakıma alınan, entube edilen, hayatını kaybeden hastaların cok buyuk bir bolumunun aşı olmayanlardan oluştuğunun altını cizmek istiyorum. 33 ilimiz aşılamada yuzde 75 sınırını gecerek mavi listeye girmiştir.
Şanlıurfa, Mardin, Bitlis, Muş, Gumuşhane ve Diyarbakır illerimiz ise kırmızı listede yer almaktadır. Bu illerimizde yaşayan kardeşlerimizden başlayarak tum vatandaşlarımıza aşılarını derhal olmaları cağrısında bulunuyorum.
Eylulde okullarına kavuşmayı bekleyen milyonlarca oğrencilerimizin ceşitli sektorlerde işlerine dort elle sarılan vatandaşlarımızın geleceğinin bu konuda kat edilecek mesafeye bağlı olduğunu aklımızdan cıkarmamalıyız. Okullarda 6 Eylul'de yuz yuze eğitim başlamasıyla, henuz aşı olmamış oğretmen ve diğer personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz.
Aşı olmayan universite oğrencilerimizin ve calışanlarımızdan da duzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz.
Ucak ve şehirlerarası yolculuk, konser, sinema gibi toplu faaliyetler icin de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız.
PCR testleri devlet hastanelerinde ucretsiz yapılacak