Apartmanın onunde baktığı sokak kopeği belediyeye şikayet edilince "Daire 16'dayım. İsmim Ozay Kaya" diye isyan eden adamın videosu sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı. Bir anda gunun en konuşulan kişisi olan Ozay Kaya konuştu. Tekirdağ'ın Corlu ilcesinde yaşayan muzik oğretmeni Ozay Kaya, apartmanın onunde mahalleli tarafından bakılan sokak kopeği belediyeye şikayet edilince isyanını komşularına seslenerek dile getirdi. Ozay'ın kızı Ayca Kaya o anları cep telefonuyla kaydetti ve sosyal medyada paylaştı.
'KİME, NE ZARARI VAR'
Ozay Kaya o anlarda komşularına şoyle seslendi: "Sokağın ya da apartmanın değil herkesin kopeği bu. Tek biz yaşamıyoruz bu dunyada, hayvanlar da var. Şikayet edenler apartmanın kapısını acık tutmasın. Hic kimseye zararı olmayan kopeği kim belediyeye şikayet ediyorsa uğraşacağım onunla. Kime zararı var bu kopeğin. Biraz insan olalım. Apartmanın icerisine giriyorsa kapıyı acık tutmayacaksın. Şu kadarcık yeri cok gormeyeceksiniz bu hayvana. Daire 16'dayım. Adım Ozay Kaya."
HEPİMİZ O DAİREDEYİZ
Video Twitter'da bir numaralı gundem oldu. Ozay Kaya icin binlerce destek mesajı atıldı. Daire 16 diye başlayan tweet'ler saatlerce gundemden duşmedi. Herkesin merak ettiği Ozay Kaya'yı Hurriyet'ten Aydemir Kadıoğlu buldu.
Ozay Kaya o anları şoyle anlattı: "Yaklaşık iki yıl once karlı bir gunde arka ayakları tutmazken Kopuk'u bulduk, durumuna cok uzulduk. İki ay boyunca her gun sutle, etle, battaniyelerin arasına sararak besledik. Karda kışta soğukta kalmasın diye ona bir tane kulube aldık. İki aylık mucadelenin sonunda tekrar yurutmeyi başardık. Bizim boyle bir duygusal gecmişimiz var. Onu olumden kurtardık. İki yıldır bizim apartmanın dışındaki, belediyeye ait olan alanda bir tane kulubede kalıyor. O orada yaşarken bir şekilde apartman yonetimi karar alıyor. 'Kopeği burada istemiyoruz, barınağı arayacağız ve onu oradan alacağız' diye konuşmuşlar. Bunun haberi geldi bana. Kopuk butun mahalleli tarafından benimsenen, ilgilenilen bir kopek. Mahallenin sembolu bir kopek. Boyle bir karar alınmasından dolayı, bir ofke anı, bir vicdan patlaması, bir duygu patlamasıyla o şekilde sesimi yukselttim."
GOZLERİ GORMEYEN BOBY'E BAKIYORUM

Apartmanın aldığı bu yanlış karara tepkimi, butun apartmana karşı sesimi duyurmak istedim. Hani bu yapılanın butun sokak kopeklerini ilgilendirdiğini, her birimizin bir şekilde duyarlı olması gerektiğini vurgulamak icin oyle bir yukseldim. Daha sonra sosyal medyada kızım paylaşmış ve bu şekilde gundem oldu. Belediyeden kopeği almak icin gelen de olmadı. Sosyal medyada benim icin 'Cok istiyorsa evinde baksın' yazanlar da olmuş. Ben zaten evimde 8 yıldır gozleri gormeyen bir kopek bakıyorum. İsmi de Boby. Sokaktaki tum kopeklere de bakıyorum ama Kopuk bizim icin cok ayrı bir kopek. Ona sadece biz değil, mahalleli de bakıyor. Ben mahallenin kopeğini nasıl evime alıp bakayım.
Oğretmenin, kopek tepkisi sosyal medyada gundem oldu