Samsunlu kimya oğretmeni Menderes Eskicırak, 11. kez 'İstanbul Boğazici Kıtalararası Yuzucu' unvanını elde etti. Kıtalararası Yuzme Yarışı İstanbul'da yapıldı. Samsunlu kimya oğretmeni Menderes Eskicırak, daha once 10 kez elde ettiği unvanını bu sefer kendi rekorunu kırarak geliştirdi. 6,5 km'yi 50 dakika 48 saniyede yuzen Eskicırak, kendi yaş grubunda 11. olarak yarışmayı tamamladı.
33. Samsung Boğazici Kıtalararası Yuzme Yarışını kendi rekorunu kırarak, gectiğini ifade eden Menderes Eskicırak, "Samsun'un ilk openwater (acık su yuzucusu) olmaktan ayrıca gurur duyuyorum. Yarış oncesi boğaz, ruzgarlı ve soğuktu. Ayrıca kuvvetli bir akıntı da vardı. Suya atladıktan sonra, 'Buraya kadar gelmişim, boğazın tadını cıkaralım' diyerek guzel bir akıntı yakalayarak zorlanmadan finişe vardım. 11. kez kıtalararası yuzucu unvanını elde etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Samsunlu yuzmek isteyen arkadaşlara kapıyı araladığım icin ayrıca gurur duyuyorum. Şehrimizin master sporcuları her yıl artmakta. 2 bin 500 kişilik bir yarışta genel klasman da 178.'lik, yaş grubumda ise 11. olarak Samsun'a donuyorum. 6,5 km'yi 50 dakika 48 saniyede yuzdum. Cok mutluyum" dedi.