İl dışı ozur gurubu olan oğretmenler iller tarafından ozurlerinin bulundukları ilcelere atanıyor. Peki il icinde ozrunun bulunduğu ilcelere atanamayan il ici ozur gurubu mağduru oğretmenler ne olacak? 2021 Yaz Tatili Kadrolu Oğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Guvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu kapsamında iller arası yer değiştirmek uzere on başvuruda bulunarak birinci aşama başvurusu onaylanan; ancak yer değişikliği işlemi gercekleşmeyen oğretmenler Bakanlığımız tarafından mazeretlerinin bulunduğu İl Milli Eğitim Mudurluğu emrine atanmışlardır.
Ama bu oğretmenlerin bircoğunun ozurleri ilcelerde olduğundan bircok il milli eğitim mudurluğu kendi illerine gelen oğretmenleri ilce emrine atamak icin duyuru yaptı.
Orneğin;
Antalya İl Milli Eğitim Mudurluğu, internet sitesinden "İlimiz Milli Eğitim Mudurluğu Emrine Atanan Oğretmenlerin Dikkatine!" başlığı ile yaptığı duyuruda;
"Bakanlığımız eğitim kurumlarında kadrolu olarak gorev yapan oğretmenlerden; 2021 Yaz Tatili Kadrolu Oğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Guvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu kapsamında iller arası yer değiştirmek uzere on başvuruda bulunarak İlimiz Milli Eğitim Mudurluğu emrine atanan oğretmenlerin, Valiliğimizce birinci aşama başvurusunda ozurlerini belirtikleri ilceye atamaları yapılacak olup, yeni gorev yerleri MEBBİS sistemine yansıtıldıktan sonra ayrılış işlemlerini gercekleştirmeleri ve Personel Nakil Bildirimlerini atandıkları İlce Milli Eğitim Mudurluğune gore duzenlettirmeleri ve yeni gorev yerleri MEEBİS sistemine yansıtılmadıkca ayrılış işlemlerini yapmamaları gerekmektedir."
Acıklamasında bulunarak; İl dışından gelerek il emrine atanan ozur durumu olan oğretmenleri birinci aşama başvurusunda ozurlerini belirtikleri ilceye atamaları yapacağını duyurmuş ve gorev ilcesi kararnamesi cıkmadan şu an bulundukları ilde ilişik kesmemelerini emretmiştir.
Ankara İl Milli Eğitim Mudurluğu, internet sitesinden "İl Dışı Ozur Atamasında İlimiz Emrine Atanan Oğretmenlerimiz icin Duyuru" başlığı ile yaptığı duyuruda;
"2021 yılı İl Dışı Ozur Ataması ile İlimiz emrine atanan oğretmenlerimizin, başvuru sırasında belirtmiş oldukları ozurlerinin bulunduğu ilcelere atamaları planlanmıştır.
Farklı bir ilce emrine atanmak isteyen oğretmenlerimizin 03 Eylul 2021 Cuma gunu mesai bitimine kadar dilekcelerini Mudurluğumuze getirmeleri veya [email protected], atamab[email protected] mail adreslerine gondermeleri gerekmektedir."
Acıklamasında bulunarak; İl dışından gelerek il emrine atanan ozur durumu olan oğretmenlerden arklı ilceler atanmak isteyenlere bile hak vereceğini duyurmuştur
---Kutahya İl Milli Eğitim Mudurluğu, internet sitesinden "İl Emrine Atanan Oğretmenlerimize Duyuru!" başlığı ile yaptığı duyuruda;
"2021 Yaz Tatili Oğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Guvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme kapsamında Mudurluğumuz emrine atanan oğretmenlerin ekteki dilekceyi doldurarak 31/08/2021 tarihi mesai bitimine kadar [email protected] adresine mail atmaları gerekmektedir.
Dilekce icin tıklayınız..."
Acıklamasında bulunarak verdikleri dilekce orneği ile atanmak istedikleri ilceyi belirtmeleri istemiştir.
---Muğla İl Milli Eğitim Mudurluğu, internet sitesinden "İl Emrine Ataması Yapılan Oğretmenlerle İlgili Duyuru" başlığı ile yaptığı acıklamada;
"İl Emrine Ataması Yapılan Oğretmenlerle İlgili Duyuru İcin Tıklayınız" şeklinde dilekce orneği yayımlayarak "Mudurluğumuz emrine atamaları yapılan oğretmenlerin on başvuruda belirttikleri mazeret ilcelerine atamaları yapılacağından;
*Mudurluğumuz tarafından gorev yerleri belirlenmeden şu anda gorev yaptıkları il'den ilişiklerini kesmemeleri, *Dilekceleri ve Başvuruda sunmuş oldukları mazeret belgelerini [email protected] adresine gonderilmesi gerekmektedir."
Acıklamasında bulunarak; İl dışından gelerek il emrine atanan ozur durumu olan oğretmenleri birinci aşama başvurusunda ozurlerini belirtikleri ilceye atamaları yapacağını duyurmuş ve gorev ilcesi kararnamesi cıkmadan şu an bulundukları ilde ilişik kesmemelerini emretmiştir.
Bu ornekleri coğaltabiliriz...
İL EMRİNE ATANANLARI İL MEM'LER İLCE EMRİNE ATIYOR. PEKİ, İL İCİNDE İLCE OZRU OLANLARA NE OLACAK?
Fakat İki ilden daha uzak ilcelerde calışmaya mahkum edilerek aile butunluğu bozulmuş oğretmenlere bu hak tanınmamış ve bakanlık tarafından il icine ilce emri verilmemiştir.
Bu insanlara gostermelik başvuru hakkı verilip yer değiştirmelerine imkan verilmeyerek buyuk bir haksızlığa ve adaletsizliğe imza atılmaktadır. İl icinde ozur durumu bekleyen oğretmemelere de ilce emri verilerek bu sorun cozumlenmelidir.
Ozrunun bulunduğu ilceye atanmayan oğretmenler, ozrunun bulunduğu ilce ile gorevli olduğu ilce-koyu arasında gidiş geliş yapmaktadır. Bu oğretmenlerden bu durumu 9-10 yıldır yaşayanlar bulunmaktadır.
Gidiş geliş yapan bu oğretmenlerimiz; 50-100-150-200 km ve hatta daha ustu olan uzun yollar ve saatler sonra ailelerine kavuşmaktadırlar.
MEB, artık bu oğretmenlerin aile butunluğu konusuna daha ciddi yaklaşmalı, İl icinde başvuru yapmış ama yer değiştirme şansı olmayan oğretmenlerimize ulaşım imkanı goz onunde bulundurularak il icine ilce emri vererek cozum bulunmalıdır.
Ahmet KANDEMİR