Haberturk yazarı Nagehan Alcı, PCR testi zorunluluğunun yetersiz kalacağını savunarak "Aşı olmak istemeyen oğretmene ucretsiz izin hakkı tanınmalı" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirus tedbirleri kapsamında kapalı olan yuz yuze eğitimin, yeniden başlamasına karar verdi.
6 Eylul'de acılacak olan 2021-2022 eğitim oğretim yılında, aşı olmayan oğretmen ve okul personeline yonelik PCR testi zorunluluğu getirildi.
Buna gore, haftada en az 2 kez PCR testi yaptıracağını belirtti.
"CALIŞMAYA DEVAM ETMEK İSTİYORLARSA, AŞI ZORUNLULUĞU GETİRMEK ZORUNDAYIZ"
Haberturk yazarı Nagehan Alcı, konuyu koşesine taşıdı.
Aşı olmayan oğretmenlerin ucretsiz izne cıkmasını savunan Alcı, Haberturk'teki koşe yazısında şu ifadeleri kullandı:
"Kimse kusura bakmasın ama aşı olmamak şayet evinizde oturacaksanız bir tercih olabilir ama toplumun genelini ilgilendiren bir konumda iseniz bir tercih olamaz. Bu bir mecburiyet olmalı. Oğretmenlerin yuzde 70 kadarının iki doz, yuzde 85'inin de tek doz aşısı yapılmış. Geri kalanlara da şayet calışmaya devam etmek istiyorlarsa aşı zorunluluğu getirmek durumundayız.
"TEST YAPTIRMAYAN OĞRETMEN, OKULA ALINACAK MI"
Mevcut durumda haftada iki PCR testi zorunlu. Tamam bu kulağa hoş geliyor ama diyelim ki o hafta yaptıramadı ya da sonucu getirmedi. Ne olacak? Okula alınacak mı, alınmayacak mı testsiz oğretmen? Alınmayacaksa onun dersindeki oğrenciler ne yapacak? Kısacası yaptırımlar net değil.

"AŞI OLMAK İSTEMEYENLERE UCRETSİZ İZİN HAKKI TANINMALI"
Ben elbette aşı yaptırmak istemeyene saygı duyuyorum ancak bu bireysel tercih başkalarını ilgilendiren sonuclar doğuruyorsa bireysel olmaktan cıkıyor. Bence kısa sure icinde test zorunluluğu aşı mecburiyetine cevrilmeli. Bunu istemeyenlere de ucretsiz izin hakkı tanınmalı."
Yazının devamı icin;Tıklayınız