Milli Eğitim Bakanlığı ve Avrupa Konseyi iş birliğiyle yurutulen "Temel Eğitimde Demokrasi Kulturunun Guclendirilmesi" Projesi kapsamında Sivas'ta temel eğitim kurumlarında gorev yapan oğretmenlere yonelik duzenlenen eğitim programı başladı. Sıcak Cermik kaplıcalarındaki termal otelde gercekleştirilen eğitim programının acılışına İl Milli Eğitim Muduru Erguven Aslan, Şube Mudurleri Hulya Bozbıyık ve Resul Catal, Avrupa Konseyi gozlemcisi, proje uzman ve koordinatorleri katıldı.
222 oğretmen katılacak
Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi ortak finansmanı ile aralarında Sivas'ın da bulunduğu 10 pilot ilde uygulanan projenin Sivas etabına 9'u il merkezinden olmak uzere, 11 okuldan 222 oğretmen katılacak.
Proje ile temel eğitim kurumları icin insan hakları, demokrasi ve temel evrensel değerlere dayalı eğitim materyallerinin geliştirilmesi, oğretmenlere ve eğitim uygulayıcılarına demokratik kultur yetkinliklerinin kazandırılması, okul topluluklarının ve genel olarak toplumun demokratik okul kulturune ilişkin farkındalık ve anlayışlarının geliştirilmesi amaclanıyor.