Samsun'un Bafra ilcesinde belgeli tek kadın dağcı olan din kulturu ve ahlak bilgisi oğretmeni Buşra Bilgin(31), Kackar Dağı'nda zirve yaparak Turk bayrağını dalgalandırdı. Buşra oğretmenin bir sonraki hedefi ise Ağrı Dağı. 2 yıl once Samsun Dağcılık Kulubu'nun lisanslı sporcusu olan Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi din kulturu ve ahlak bilgisi oğretmeni Buşra Bilgin, aldığı eğitimler sonunda 2 bin 992 metre yuksekliğindeki Isparta Dedegol, 3 bin 253 metre Hasan Dağı, 3 bin 756 metre Buyuk Demir Kazik Dağı ve en son olarak da 3 bin 937metre yukseklikte bulunan Kackar Dağı'na tırmanarak zirve yaptı.
"Ağrı Dağı'nda zirve yapıp hayalimi gercekleştirmek istiyorum"
6 yıl once başladığı ve severek yaptığı oğretmenlik mesleğinin yanı sıra doğa yuruyuşu ile başladığı macerasını şimdi dağlara tırmanarak surdurduğunu belirten Buşra Bilgin, "2 yıldır dağcılık ile ilgileniyorum. İlk baslarda sadece doğa yuruyuşleri yapıyordum, bu yuruyuşlerle yakın cevrede bircok rotada yurudum. Daha sonraları doğa yuruyuşleri bana yetersiz gelmeye başladı ve bu işi profesyonel yapmaya karar verdim. Kulup bunyesinde yapılan eğitimlere katıldım, sonrasında ise federasyonun eğitimlerine başladım. Şuan Samsun Dağcılık Kulubu'nun lisanslı sporcusu olarak faaliyetlerime devam ediyorum. Bu surecte ceşitli dağlara tırmanışlar yaptım. İnsanlar dağa tırmanışın ne olduğunu ve bir dağin ne hissettirdiğini, dağda nelerle mucadele ettiğinizi bilmiyorlar. Bu yuzden cok farklı tepkilerle karşılaşıyorum. Bence dağda olmak hayatın tum telaşından, koşturmacasından uzaklaşmak, kendini gormek, sınırlarını bilmek.. Hayatın başlangıc ve bitiş noktası gibi nitelendiriyorum dağları. Cunku sozde modern yaşam bitip gercek yaşamın başlama noktasıdır aslında. Ne zaman dağ yolculuğuna hazırlansam bir huzun bir telaş ve bir heyecan kaplar icimi, dağlar turkulere hikayelere konu olmuş cok farklı yerler ve dağlarda zaman kavramı cok farklı. Şehre donduğunuzde aslında modern hayatın beton yığınlarının gelişmiş olmadığını anlıyorum. Isparta Dedegol, Hasan Dağı, Buyuk Demir Kazık Dağı ve Kackar Dağı'nda zirve yaptım. Bir defasında da 5 bin 137 metre yukseklikle Turkiye'nin en yuksek dağı olan Ağrı Dağı'na tırmanarak zirve denemesi yaptım. Herhangi bir lojistik destek almadan kamp yukuyle yuruduk zirve olmadı ama 4 bin 900 metreye kadar yukseldim, rahatsızlanıp geri donmek zorunda kaldım. Bir gun Ağrı Dağı'nda zirve yapıp hayalimi gercekleştirmek istiyorum" dedi.