Van'ın Tuşba ilcesine bağlı Canik Cok Programlı Anadolu Lisesi oğretmen ve oğrencileri, evi yanan vatandaşın yardımına koştu. Canik Cok Programlı Anadolu Lisesi oğretmen ve oğrencileri, Okul Muduru Naim Ahmetoğlu onculuğunde evi yanan vatandaşa yardımda bulundu. Bir yandan boya temin eden oğretmen ve oğrenciler, daha sonra ellerine fırca ve boya alıp, yangında zarar goren evin duvarlarını boyadılar.
Konuyla ilgili acıklamada bulunan Okul Muduru Naim Ahmetoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 'Meslek Lisesi Oğrencilerimiz Ailelerle Buluşuyor' projesi kapsamında ellerinin ulaşabildiği her yere ulaşmaya calıştıklarını ifade etti. Proje cercevesinde yaklaşık 15 gun once mahallede evi yanan bir vatandaşa yardımda bulunduklarını belirten Ahmetoğlu, "Bu yıl takvimimizi belirlerken okulumuzda taşımacılık yapan bir şoforumuzun evinin yandığını duyduk. Kendisini ziyaret ettiğimizde evin ic ve dış cephesinin ciddi manada boyaya ihtiyac olduğunu tespit ettik. Kendi proje ekibimizle bunu paylaştıktan sonra yardımseverlerimize ulaşıp neler yapabileceğimiz planladık. Oğrencilerimizle birlikte 8 kova boya temin edip aileye teslim ettik. Bunun yanında kendimizde elimizden geldiği kadar oğrencilerimizle beraber evi yanan velimize yardımcı olduk" dedi.
Canik Cok Programlı Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Oğretmeni Alan Şefi Filiz Tercanlı ise proje kapsamında cevrede olup bitenlere yardımcı olmaya calıştıklarını dile getirerek, "Mudurumuz de koyde yangını duymuş. Bizde daha once yardımseverlerimiz aracılığıyla bize ulaşan boyalarımızdan buradaki aileye yardım ettik. Meslek lisesi oğrencilerimizle aileye yardıma geldik. Boya temininin yanı sıra oğrencilerimiz boya badana yapmak olsun, eşya taşımak olsun ellerinden gelen yardımda bulundular" ifadelerini kullandı.
'Meslek Lisesi Oğrencilerimiz Ailelerle Buluşuyor' projesinde yer almanın guzel bir duygu olduğunu ifade eden Ciğdem Baran isimli oğrenci de, "İnsanlara yardım etmek, iyilik yapmak her anlamda guzel. Boyle bir projede olduğum icin mutluyum. Kendim yaşamışcasına empati kurmaya calıştım. Yaşanan her olay insanlar icin zor olabiliyor. Onlara elimden geldiğince yardım etmek istedim. Cunku bu benim en başta insanlık vazifem. Okul sadece matematik ya da Turkce değildir. Aynı zamanda insani değerlerin oğretildiği bir yerdir. Biz okulda aslında hayata atılıyoruz. Hayata dair her şeyi oğrenme fırsatını okulda bulabiliyoruz ve bir şekilde kendimizi boylece geliştirebiliyoruz" diye konuştu.
Onur Esici isimli oğrenci ise "Evi yanan kişi aynı zamanda bizim koylumuz. Yardım etmek bizi ayrıca mutlu etti. Yardımı sadece koylulerden beklemek zorunda değiliz. Ayrıca yanan ev, zaten bir oğrenci arkadaşımızın evi. Yardım etmek cok guzel bir duygu" dedi.
Evi yanan Mahmut Olgu isimli vatandaş ise oğretmen ve oğrencilerin gosterdiği duyarlılığın takdire şayan olduğunu belirterek, "Okul mudurumuz, oğrencilerle birlikte hemen yardımımıza koştu. 8 kova boya getirdiler. Ben cok sevindim. Daha once de taziye evi ve camimizi boyamışlardı. Allah onlardan razı olsun" şeklinde konuştu.