Ankara'da bilişim teknolojileri oğretmeni ve ornek calışmaların gorunur kılınması amacıyla duzenlenen "Global Teacher Prize" yarışmasında bu yıl 121 ulkeden başvuru yapan 8 bin 200 oğretmen arasında ilk 50'ye girerek finale kalan Selcuk Yaşar Arslan, deneyimlerini Şırnak'ın Silopi ilcesindeki meslektaşlarıyla paylaştı. Ankara Ataturk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Bilişim Teknolojileri Oğretmeni Arslan, Silopi Koc İlkokulunda duzenlenen seminerde, Şırnak'ta genc meslektaşlarına ilham vermeye calıştığını soyledi.
"Global Teacher Prize" yarışma komitesinin iklim değişikliği, cevreye yonelik teknoloji odaklı cozumler ve kız oğrencilere kodlama oğretmesini on plana cıkardığını kaydeden Arslan, bir oğretmen olarak cok farklı alanlarda calışmalar yaptığını belirtti.
Oğretmenlere de eğitim verdiğini ifade eden Arslan, şoyle konuştu:
"Şu ana kadar 100'den fazla oturumla oğretmenlere stem ve cevirim ici ders tasarımı eğitimi verdim. Aynı zamanda tecrubelerimi paylaşıyorum. Buradaki amacım aslında iyi orneklerin yayılması. Global Teacher Prize yarışması başarılı oğretmenlerin fark yaratan calışmalarını tum dunyaya gorunur kılıyor."
Arslan, kendisini başarıya goturen calışmaları hakkında katılımcılara slayt eşliğinde bilgiler vererek, herkesin keşfedilmeyi bekleyen bir yonunun olduğunu aktardı.
Daha sonra İlce Milli Eğitim Muduru Murat Bilen, Arslan'a plaket verdi.
Seminere, yeni atanan oğretmenler katıldı.