Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yonetici ve Oğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yonetmelik değişikliği ile ilgi Yonetmeliğin 22 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin (1) numaralı alt bendinde yer alan "9 uncu ve 10 uncu sınıflarda," ibaresi "9 uncu sınıfta," şeklinde değiştirilmiş, aynı bendin (2) numaralı alt bendine "11 inci" ibaresinden once gelmek uzere "10 uncu" ibaresi eklenmiştir. Bu duzenleme sonucunda mesleki ve teknik orgun ve yaygın eğitim kurumlarında alan/dal derslerine ilişkin 10 uncu sınıfta; 8-17 oğrenciye kadar 1, 17-25 oğrenciye kadar 2, 25-33 oğrenciye kadar 3, 33 ve daha fazla oğrenci icin 4 olacak şekilde grup oluşturulması gerekmektedir. Bu bağlamda soz konusu eğitim kurumlarının 10 uncu sınıflarının grup oluşumları yeniden belirleneceğinden alan bazlı ders yuklerinin guncellenmesi gerekli gorulmektedir. Bu noktadan hareketle MEBBİS veri tabanındaki "Norm Kadro Modulu" eğitim kurumu mudurluklerince işlem yapılmak uzere acılacaktır. Bilgilerini ve norm kadro guncelleme işlemlerinin ek takvime gore yapılacaktır.