Erzurumlu sınıf oğretmeni Ayşe Melek Okuyucu, eğitim verdiği oğrencilerini geleceğe hazırlarken, geleneksel Turk sporlarını yaşatmak icin yore halkına da ata binmeyi ve ok atmayı oğretiyor. Eski milli judocu Okuyucu, "Yoğun tempo var ama sevdiğimiz icin hissetmiyoruz. Akşamları ayaklarımızın ağrısıyla eve gidiyoruz ama inanın onu da hissetmiyoruz. Kac sporcu yetiştirdik, inanın sayamadım" dedi. Erzurum'da sınıf oğretmenliği yapan eski milli judocu 40 yaşındaki Ayşe Melek Okuyucu, ders saatleri dışında hem cocuklara hem de yetişkinlere geleneksel Turk sporlarını oğretiyor.
Yakutiye ilcesindeki Veyisefendi İlkokulu'nda gorevli Okuyucu, 20 yıl judo yaptıktan sonra yaşadığı sakatlık nedeniyle sporu bırakmak zorunda kaldı.
Okuyucu, sakatlık sonrası 2018'de 100'e yakın sporcu ile Kızılelma Geleneksel Sporları Atlı Okculuk Kulubunu kurarak cocuklara ve yetişkinlere geleneksel Turk sporlarını oğretmeye başladı.
Sabah saatlerinde derslere girerek eğitim verdiği oğrencilerini geleceğe hazırlayan Okuyucu, hem başkanı olduğu kulupte hem de kentteki farklı kuluplerde antrenorluk yaparak yore halkına ata binmeyi ve ok atmayı oğretiyor.
- Bugune kadar sayısız sporcu yetiştirdi
Geleneksel Turk sporlarını yaşatmanın uğraşını veren Ayşe oğretmen, sayısız sporcu yetiştirmiş olmaktan mutluluk duyuyor.
Okuyucu, AA muhabirine, geleneksel Turk okculuğu ile atlı okculuk sporunu herkese sevdirmek ve anlatmak icin caba harcadığını soyledi.
Sabah okuldaki cocuklara eğitim verdiğini, mesai sonrası da yore halkına binicilik ve okculuk oğrettiğini ifade eden Okuyucu, şoyle konuştu:
"Sınıf oğretmeni ve aynı zamanda Kızılelma Geleneksel Sporları Atlı Okculuk Kulubu Başkanı ve antrenorum. Her mesleğin kendine gore bir zorluğu vardır. Ne iş yaparsanız yapın, aşkla, sevgiyle yaparsanız hepsi kolay. Uzaktan baktığınız zaman yoğun tempo var ama sevdiğimiz icin hissetmiyoruz. Akşamları ayaklarımızın ağrısıyla eve gidiyoruz ama inanın onu da hissetmiyoruz. Kac tane sporcu yetiştirdik, inanın sayamadım. Bugune kadar kac kişiye at binmeyi oğrettiğimi bilmiyorum."

- "Her dakikamızı cocuklara faydalı olmak icin planlıyoruz"
Okuyucu, yetiştirdiği sporcuların Turkiye'nin farklı bolgelerindeki kuluplerde spora devam ettiğini belirtti.
Yaptıkları calışmalarda elde edilen başarının kendilerini duygulandırdığını dile getiren Okuyucu, şunları kaydetti:
"4 kız kardeşiz ve doğunun ilk bayan sporcularıyız. 20 sene judo ile uğraştım, bunun 10 yılı milli takımlarda gecti. Olimpik takım dahil. Judoda sakatlanınca at biniciliğine yoneldim. Her şeyde bir hayır vardır. Her spor cok faydalı. Herkese geleneksel sporlara yonelmelerini tavsiye ediyorum. Buraya gelen butun cocukların hepsi bizim cocuklarımız gibi ve gunumuzun her dakikasını 'O cocuklara ne kadar faydalı oluruz?' diye planlıyoruz. Rabbim de yardımcı oluyor ve cocuklarımız da genclerimiz de buraya geliyor."