Kayseri'de 13 yıl once atandığı okulunda goreve başlayacağı ilk gun art arda iki servis aracının carpması sonucu ağır yaralanan ve gorme yetisini yuzde 98 kaybeden Nuri Cankurt, oğrencilerini geleceğe hazırlamaya devam ediyor. Sosyal bilgiler oğretmeni Cankurt, "Oğrencilere, yazın okullar kapandıktan sonra haftada iki gun ders yapacağımızı, isteyenlerin katılabileceğini soyledim. Tamamı katıldı. Sonucta Turkiye birincisi cıktı" dedi. Kayseri'de 2008 yılında eğitim-oğretim doneminin ilk gunu atandığı okuluna giderken art arda iki servis aracının carpması sonucu gorme yetisini buyuk oranda kaybeden oğretmen Nuri Cankurt, azmi ve meslek aşkıyla tutunduğu hayatta oğrencilerini geleceği hazırlamaya devam ediyor.
Yeni atandığı okuluna gideceği ilk gun, yolun karşısına gecerken iki servis aracının art arda carpması sonucu ağır yaralanan 45 yaşındaki sosyal bilgiler oğretmeni Cankurt, 3 ay yoğun bakımda solunum cihazına bağlı olarak tedavi gordu.
Bacaklarındaki 76 kırığın yanı sıra omurga ve kaburgalarında da kırıklar oluşan, doktorların "ayağa kalkamaz, fizik tedaviye cevap veremez" dedikleri bir cocuk babası Cankurt, azmi ve meslek aşkıyla yeniden ayağa kalktı, bir yıl sonra da okuluna dondu.
Calışkanlığıyla takdir goren Cankurt, okuldan arta kalan zamanlarda oğrencilerine eğitim desteğini surdurdu.
Cankurt'un eğitim desteği verdiği, 2021 Yılı İlkoğretim ve Ortaoğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'na (İOKBS) giren oğrencileri başarı sağladı.
Yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını surecinde 34 engelli oğrencisine ucretsiz cevrim ici eğitim vererek, onları Engelli Kamu Personeli Secme Sınavı'na hazırlayan oğretmen, internet uzerinden de gorme engellilere yonelik bir yarışma sunuyor.
- "İki engeli birden yaşadım"
Hikmet Kozan Ortaokulunda gorev yapan Cankurt, AA muhabirine, 2008 yılında gecirdiği trafik kazasının ardından uzun sure solunum cihazına bağlı yaşadığını soyledi.
Doktorların, "Boynundan aşağısı felc, kalkamaz." demesine rağmen aralık ayında emeklemeye ve daha sonra yurutecle yurumeye başladığını anlatan Cankurt, "Yurumek cok zor bir şey. Kucuk cocuklar niye yuruyemiyor, diye duşunuluyorsa ben bunu yaşadım. İki engeli birden yaşadım, hem ortopedik hem de gorme engelini. Gorme engelli olmamdaki en buyuk nedenlerden biri bendeki kalıtsal rahatsızlığın kazayla tetiklenmesi." diye konuştu.
- Oğrencisi 500 tam puanla Turkiye birincileri arasında yer aldı
Cankurt, yeni okuluna giderken yaşadığı kazanın etkilerini, tanışamadığı oğrencilerine bir an once kavuşma isteğiyle yendiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kaza olduğunda 7 yıllık oğretmendim. 2009 yılında yeniden, sil baştan okula başladım. 2008 yılında sınıf defterimi kendim dolduruyordum, bu yıldan sonra sınıf defterini oğrencilerimin yardımıyla doldurmaya başladım. Boyle farklar oldu. Yapılan oylama sonucu en guzel yazısı olan oğrenci sınıf defterini dolduruyor. Daha once goruyor olmamın bana kazandırdıkları var. Akıllı tahtanın, bilgisayarın nasıl olduğunu, oğrencilerin oturma sistemini biliyorum. Bunlar bana kolaylık kazandırıyor. Gunluk yaşantımda 'oğrencilere nasıl yardımcı olabilirim' şeklinde surekli kafamda sorular oluyor. Oğrencilere, yazın okullar kapandıktan sonra haftada iki gun ders yapacağımızı, isteyenlerin katılabileceğini soyledim. Uzaktan eğitim şeklinde. Tamamı katıldı. Sonucta Turkiye birincisi cıktı. Birkac oğrenci daha Turkiye birincisi olabilirdi. Bildikleri halde o heyecanla kaybettiler. 20'den fazla oğrenci bursluluk sınavını kazandı."
Cankurt, "Sayın Milli Eğitim Bakanımızla tanışmak, eğitimle ilgili goruş ve duşuncelerimi paylaşmak istiyorum. Eğer kabul ederlerse kendilerini ziyaret etmek de istiyorum." dedi.
Gorevini surdurduğunu ifade eden Cankurt, insanlardan engellilere karşı on yargılı olmamalarını istedi.
- "Nuri hoca harika bir oğretmen"
2021 Yılı İOKBS'de 500 tam puan alarak Turkiye birincileri arasında yer alan 6. sınıf oğrencisi Tuana Tosun, Nuri Cankurt'un cok iyi ve cok ozel bir oğretmen olduğunu soyledi.

Derslerinin de cok eğlenceli gectiğini anlatan Tosun, "Yeri geldiğinde oyunlar oynuyor, yeri geldiğinde de cok guzel ders işliyoruz. Bursluluk sınavında Turkiye birincisi olmak cok guzel bir duygu. Nuri hoca, sosyal bilgiler alanında cok yardımcı oldu. Nuri hoca harika bir oğretmen." ifadelerini kullandı.