Oğretmenin birinci sınıf oğrencisine bağırdığı anlar sosyal medyada buyuk yankı bulmuştu. Oğretmen Ayşe I., tedbir amaclı gorev yeri değiştirildiği oğrenildi. KONYA'da, 1'inci sınıfa başlayan, okulun ikinci gunu sınıfa uyum sağlayamayıp, ağlayarak annesini isteyen A.C.'yi, ''Terbiyesiz; ağla ağla, seni disipline yollayacağım. Ulan sizi bana sayıyla mı verdiler?" diye azarlayan sınıf oğretmeni Ayşe I. hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'nca gorevlendirilen mufettişlerin soruşturması suruyor. Oğretmen Ayşe I., tedbir amaclı gorev yeri değiştirilerek, başka bir okulda evde eğitim oğretmeni olarak gorevlendirildi.
Selcuklu ilcesindeki ilkokulda, 7 Eylul'de cep telefonu kamerasıyla kaydedilen goruntuler, tepki cekti. 1'inci sınıfa başlayan A.C., okulun ikinci gunu sınıfa uyum sağlayamayıp, ağlayarak annesini istedi. Bunun uzerine sınıf oğretmeni Ayşe I., A.C.'ye, "Terbiyesiz" diyerek bağırdı.
A.C.'nin "İstemiyorum seni, ben annemi istiyorum" diyerek ağlamaya devam etmesi uzerine Ayşe I., ''Ağla ağla, seni disipline yollayacağım, haberin olsun. Mudur Bey de seni cezalandırsın. Ulan sizi bana sayıyla mı verdiler?" dedi. Goruntulerin basında yer almasının ardından İl Milli Eğitim Mudurluğu'nce oğretmen Ayşe I. hakkında idari soruşturma başlatıldı.
İl Milli Eğitim Mudurluğu'nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ''Selcuklu ilcemizdeki bir okulumuzda, oğrencisine karşı tutum ve davranışları medyaya yansıyan oğretmen hakkında soruşturma başlatılmıştır" denildi.
Bakanlık mufettiş gorevlendirdi
Olayla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı da mufettiş gorevlendirdi. Bu sırada oğretmen Ayşe I., 10 gun rapor aldı. Raporunun bitmesiyle mufettişler, oğretmenin ifadesine başvurdu. Selcuklu İlce Milli Eğitim Mudurluğu de soruşturmanın tamamlanmasına kadar tedbir amaclı Ayşe I.'yı başka bir okula evde eğitim oğretmeni olarak gorevlendirildi.