ERZURUM'un Hınıs ilcesine 2018 yılında Turkce oğretmeni olarak atandığı okula 'Kutuphanesiz Koy Okulu Kalmasın' projesiyle 4 bin kitaplı kutuphane kazandıran Sedat Emrem (30), bu zamana kadar 18 ilde calışma yaptı. Şu ana kadar 35 kutuphane kuran, eğitim camiasında 'kutuphanekolik' olarak tanınan Emrem 47 okulumuz icin 15 bin kitabımız hazır ama yetersiz. Bu noktada destek bekliyorum. Hedefim; 2021 yıl icinde 100 kutuphane acmak dedi. Ataturk Universitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakultesi Turkce Oğretmenliği Bolumu'nden 2014 yılında mezun olan evli ve 2 cocuk babası Sedat Emrem, 2018 yılına kadar ucretli oğretmenlik yaptığı Hınıs ilcesi Şehit Ahmet Akdağ Ortaokulu'na kadrolu olarak atandı. Emrem, atandığı yıl sosyal medya uzerinden başlattığı 'Kutuphanesiz Koy Okulu Kalmasın' projesiyle okuluna 4 bin kitaplık bir kutuphane kurdu.
Emrem'in projesi zamanla Erzurum sınırlarını da aşarak Turkiye'nin dort bir yanındaki 18 kente yayıldı ve bu illere kutuphaneler kuruldu. Kitap toplama ve kutuphane kurma faaliyetlerinin aralıksız devam ettiğini soyleyen Emrem, Turkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi olarak 17 okula, İl Milli Eğitim Mudurluğu'nun kurduğu Erzurum Eğitimde Başarıyı Artırma Derneği adına da 30 okul olmak uzere toplam 47 okula başlatılan kutuphane calışmalarının surduğunu belirterek Emrem, hedefinin bu yıl icin 100 olduğunu acıkladı.
'OĞRETMENLİĞİ COK SEVİYORUM'
İl Milli Eğitim Mudurluğu Basın ve Halkla İlişkiler biriminde gorevlendirilen Emrem, Oğretmenliği cok seviyorum. Başka bir meslek duşunmedim. 2018 yılında kadrolu atandığım okulun kutuphanesi yoktu. Sosyal medyadan başlattığım 'Kutuphanesiz Koy Okulu Kalmasın' projesi adı altında, okuluma 4 bin kitaplı bir kutuphane kazandırdım. Sonra cevre koylere, ilcelere derken sınırları aşıp 18 ilde kutuphane kurdum. Bu kutuphanelere de 40 bin kitap topladım. 225 kutuphaneye de 98 bin kitap gonderdim. 3 yıl icinde 35 kutuphanenin yapımını bitirdim. Kitaplıktan masasına, boyasından badanasına kadar her şeyini kendim yapıyorum. Kitapları raflara dizerken oğrenciler yardım ediyor dedi.
'OĞRENCİLERİN TEBESSUMU YORGUNLUĞUMU UNUTTURUYOR'
Şu an 47 kutuphanenin yapım aşamasında olduğunu ifade eden Emrem, şunları soyledi
47 okulumuz icin 15 bin kitabımız hazır ama yetersiz. Bu noktada destek bekliyorum. Hedefim, 2021 yıl icinde 100 kutuphane acmak. Kutuphaneleri acarken oğrencilerin yuzundeki tebessum, yaptığım işin ne kadar kutsal ve guzel olduğunu gosteriyor. Boylece butun yorgunluğumu unutuyorum. Kutuphanede katkısı olmak isteyenler, bana sosyal medyadan ulaşabilir. Yardımları ile kutuphaneleri acmamda bana destek olan sponsor ve hayırseverlere teşekkur ediyorum diye konuştu.
'COK GURURLANDIK VE DUYGULANDIK'
Emrem'in son ve 35'inci kutuphanesini kurduğu TOBB Efkan Ala İmam Hatip Okul Muduru Suat Ozaras, Okulumuzda kutuphane yoktu. Hocamızın gayreti ile cok guzel bir kutuphaneye kavuşmuş olduk. Bundan dolayı kendisine teşekkur ediyoruz. Oğrencilerimiz burada bol bol kitap okuyacak. Kutuphanenin yapımı sırasında cocuklarımız heyecanlıydı. Cok gururlandık ve duygulandık dedi. Okulun 7'nci sınıf oğrencisi Azranur Alkan ise Kutuphanenin acılmasına cok sevindim. Her gun buraya gelip kitap okuyacağım. Bizim icin cok iyi bir yer oldu. Kitaplar cok guzel. Bizim icin bulunmaz bir fırsat ifadelerini kullandı.