Şırnak'ın Uludere ilcesinde gonullu oğretmenler tiyatroya gidemeyen cocuklar icin gezici tiyatro oluşturdu. Koy koy gezip cocuklara pamuk şeker yaparak dağıtıp cocuklara tiyatro sergiliyorlar. Covid-19 salgının dezavantajlı bolgelerdeki okul oncesi oğrencilerinin uzerinde oluşturduğu olumsuz psikolojik etkileri gidermek, eğlenceli tiyatro gosterileri ile yaşadıkları stresi azaltmak, tiyatroya verilen onemi ilce genelinde yaygınlaştırmak, oncelikle koylerdeki ana okullarında bulunan oğrencileri sanat ve tiyatro ile tanıştırmak, eğlendirmek amacıyla gonullu 4 oğretmen Uludere ilce milli eğitim mudurluğu gezici cocuk tiyatrosunun ilk gosterisi Gul Bahcesi anaokulu bahcesinde gercekleştirildi. Yaklaşık 200 okul oncesi oğrencinin katıldığı etkinlik buyuk ilgi gordu. Tiyatro gosterisini İlce Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan, Hilal Belediye Başkanı Cafer Benek, İlce Milli Eğitim Muduru Mikail Demirtaş ve İlce Merkez Komutanı Binbaşı Alper Yılmaz, oğrencilerin arkasında oturarak izledi.
Oğretmen Buşra Gumuş, etkinlik ile ilgili yaptığı acıklamada Gul Bahcesi Anaokulunda okul muduru olarak gorev yaptığını soyledi. Gumuş, "Oğrencilerimizi kucuk yaşta tiyatro ve sanatla tanıştırmak amacıyla Uludere gezi cocuk tiyatrosu projemi planladım. Dezavantajlı bolgelerde bulunan kucuk yaş gurubu oğrencilerimiz ile sosyal-kulturel etkinliklere katılmakta zorlandığımız icin bu projeyi gercekleştirmeyi duşundum ve İlce Milli Eğitim Mudurumuz Mikail Demirtaş'a sundum. Kendileri projemi kabul ettiler ve surec boyunca her turlu desteği sağladılar. Gonullu oğretmenden oluşan tiyatro ekibimi kurdum. Her hafta ilcemizin koylerinde bulunan bağımsız ana okullarına, gezici tiyatro aracımız ile giderek oğrencilerimizi tiyatro ile tanıştıracağız. Tiyatro iceriğimiz oğrencilerin seviyelerine uygun pandomim, komedi ve muzikli tiyatrodan oluşmaktadır. Hilal'den Uzungecit'e, Şenoba'dan Yemişli'ye, Taşdelen'den Dağdibi'ne giderek oğrencilerimizin ayağına tiyatroyu getireceğiz. Tiyatro tanıtımı gorselleri ile suslediğimiz aracımızla sosyal cevrede de tiyatro farkındalığı oluşturmayı amacladık. Dunyaca zorlu bir hastalık surecinden gecmekteyiz. Bu surecte psikolojik ve duygusal acıdan olumsuz etkilenen oğrencilerimizin yuzlerini guldurmeyi amaclamıyoruz. Oğrencilerimiz yuzleri gulduğunde bizlerde mutlu oluyoruz. Uludere Kaymakamlığı ve İlce Milli Eğitim Mudurluğumuze, İzmir Sıcakkan Sanat Cocuk tiyatrosuna desteklerinden dolayı cok teşekkur ederim" dedi.