Milli Eğitim Bakanlığı yurt dışı tedavi giderlerinin nasıl karşılanacağını, işlem basamaklarıyla birlikte acıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı, yurt dışı tedavi giderlerinde uygulama birliği sağlanması amacıyla 81 ilin milli eğitim mudurluğune yazı gonderdi.
Bakanlığın gondermiş olduğu yazıya gore;
1- Bakanlıklar arası Ortak Komisyon Kararıyla yurt dışına gonderilenler de, 5510 sayılı Kanunun 66. maddesinin (b) bendinde yer alan "surekli gorevler yurt dışına bulunanlar" gibi değerlendirilir.
2- Surekli gorevler yurt dışına bulunanlar ile bunların bakmakla yukumlu oldukları ve yurt dışında birlikte yaşadıkları kişilerin sağlık giderleri acil hal olup olmadığına bakılmaksızın odenir. Ancak 5510 sayılı Kanunun 64. maddesinde yer alan sağlık giderleri odenmemektedir.
3- Gecici gorevle (altı aya kadar sure ile) yurt dışına gorevlendirilenlerin sadece kendisine ait acil hallerdeki sağlık hizmetleri odenmektedir. Bakmakla yukumlu oldukları kişilerin sağlık giderleri ise odenmemektedir.
4- Yurt dışı tedavilerine ilişkin giderler once personel tarafından odenmekte, sonrasında ise tedavi evrakları Eğitim ataşeliği/muşavirliği tarafından il milli eğitim mudurluğune gonderilmesi gerekmektedir.
İŞTE MEB'İN RESMİ YAZISI