İstanbul'da gorev yapan muzik oğretmeni kardeşler Mehtap Yılmaz ve Aynur Karabulut, 2015'te gorev yaptıkları Muş'ta, kısa sure once kaybettikleri annelerinin adına kutuphane oluşturdu. Yılmaz ve Karabulut, annelerinin ismini yaşatmak icin 6 yıl once gorev yaptıkları Muş'taki bir okula kutuphane kurmaya karar verdi.
Bu duşuncelerini İl Milli Eğitim Mudurluğune ileten iki kardeş, kendi imkanlarıyla temin ettikleri kitaplarla Karşıyaka Mahallesi'ndeki Zubeyde Hanım Ortaokulunun 4. katında kutuphane kurdu.
"Arzu Zeynep Karabulut" adı verilen kutuphane, duzenlenen torenle oğrencilerin hizmetine sunuldu.
Torene katılan Milli Eğitim Muduru Enver Kıvanc, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Ozer'in başlattığı "Kutuphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında kentte ilk kutuphaneyi actıklarını belirtti.
Annelerinin adını verdikleri kutuphaneyi kuran oğretmenlere teşekkur eden Kıvanc, kentteki kutuphane sayısını artırmak icin calışmalarının devam ettiğini soyledi.
Mehtap Yılmaz ise 2015'te Bulanık ilcesine bağlı Karaağıl Ortaokulunda muzik oğretmeni olarak goreve başladığını, İstanbul'a dondukten sonra da her yıl Muş'taki koy okullarına destek vermeye devam ettiğini ifade etti.
Bu yıl nisan ayında annesini kaybettiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
"Annemizin adını yaşatmak icin bir kutuphane acmak istedik. İl Milli Eğitim Mudurluğumuze başvurduk. Milli Eğitim Mudurluğumuz, Zubeyde Hanım Ortaokulu ismini verdikten sonra calışmalarımıza başladık. Oğrencilerimize destek olmak istedik. Annem cok yardımsever bir kadındı, cocukları cok severdi. Cok cocuk okuttu. Biz de onun asli gorevini devam ettirmek istedik. Cocuklar hep okusun, en guzel yerlerde olsun istiyoruz. Kutuphaneyi oğretmen olan ablam Aynur Karabulut ile uslenerek yaptık. Okulumuzdaki kutuphaneye annemiz Arzu Zeynep Karabulut adını verdik."
8. sınıf oğrencisi Hilanur Yıldız ise okullarının kutuphaneye kavuştuğunu ifade ederek, emeği gecenlere teşekkur etti.