Milli Eğitim Bakanı Ozer: "Bir eğitim sisteminin performansına belirleyen en onemli insan kaynağıdır. Bir eğitim sistemi oğretmeni kadar vardır. Oğretmene yapılan yatırım eğitim sisteminin kalitesine yapılan yatırımdır. 5 yılın altında deneyimi olan bir oğretmenle 20 yılın uzerinde deneyimli olan bir oğretmenin arasında oğrencimizin akademik başarısına etkisi acısından ciddi farklılıklar olduğunu biliyoruz. " Milli Eğitim Bakanı Mahmut Ozer, okulların kapanması gibi bir durumun soz konusu olmadığını soyledi. Bakan Ozer, oğrenmelere ilişkin, "Tum oğretmenlerimizin okul oncesinden, alan, sınıf oğretmenlerine kadar oğretmenlerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerini, liderlik eğitimi ile ilgili her turlu desteği vereceğiz. Oğretmenlerimizin mesleki gelişimleri ile ilgili ağırlığı da buyuk oranda yeni eğitim sistemine katılan oğretmenlerimize vereceğiz" dedi.
TBMM Plan ve Butce Komisyonu'nda Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşların butceleri goruşuldu. Milli Eğitim Bakanı Ozer, oğretmenlerin eğitimine ilişkin olarak, "Bir eğitim sisteminin performansına belirleyen en onemli insan kaynağıdır. Bir eğitim sistemi oğretmeni kadar vardır. Oğretmene yapılan yatırım eğitim sisteminin kalitesine yapılan yatırımdır. 5 yılın altında deneyimi olan bir oğretmenle 20 yılın uzerinde deneyimli olan bir oğretmenin arasında oğrencimizin akademik başarısına etkisi acısından ciddi farklılıklar olduğunu biliyoruz. Okullar arasında başarı farkını azaltmak icin oğretmenlerimizin nitelikleri arasındaki farkları azaltmamız gerektiğini de cok iyi biliyoruz. Bunun icin tum oğretmenlerimizin okul oncesinden, alan, sınıf oğretmenlerine kadar oğretmenlerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerini, liderlik eğitimi ile ilgili her turlu desteği vereceğiz. Oğretmenlerimizin mesleki gelişimleri ile ilgili ağırlığı da buyuk oranda yeni eğitim sistemine katılan oğretmenlerimize vereceğiz" diye konuştu.
Ozer, birinci onceliklerinin yuz yuze eğitim olduğuna işaret ederek, "Yuz yuze eğitime devam etmek icin iki aydan beri cırpınıyoruz. Eğitim ortamı sadece oğrenme yapılan yerler değildir. Eğitim ortamı oğrenmenin yanında psikososyal gelişimin olduğu, kultur, sanat, spor aktivitelerinin olduğu, kişisel gelişimlerin sağlandığı mekanlardır. Yuz yuze eğitimden uzaklaşmak bu imkanlar kim icin onemliyse, en fazla mağduriyeti o kesim icin oluşturmuştur. Bugun 850 bin dersliğimiz var. Bugun itibariyle bin 496 sınıf kapalı. Binde 2. Okulların kapanması gibi bir durum soz konusu değildir" ifadelerini kullandı.