Milli Eğitim Bakanlığı, ek ders ucreti karşılığında ders okutmak uzere gorevlendirilen ucretli oğretmenlere Ek derslere dair Kararın 9'uncu maddesinde gecen "resmi gorevliler" kapsamında ayrıca haftada 10 saate kadar daha ders gorevi verilebilmesinin mumkun olmadığını belirtti. Normal mufredat kapsamında haftada 30 saat ders okutan ucretli oğretmenlere, Milli Eğitim Bakanlığı Yonetici ve Oğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9'uncu maddesinde gecen "resmi gorevliler" kapsamında haftada 10 saate kadar daha ders gorevi verilip verilemeyeceğine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığının goruş yazısında bu soruya cevap verilmiştir.
Ek ders ucreti karşılığında gorevlendirmeler de 'resmi gorevliler' ifadesinin kapsamı MEB bu goruş yazısında; "Ek ders ucreti karşılığında ders okutmak uzere gorevlendirilenlerin haftada 30 saate kadar ders okutabilmeleri zaten resmi gorevlerinin bulunmaması halinde mumkun olabilmektedir. Dolayısıyla bu konumda olanlardan normal mufredat kapsamında haftada 30 saat ders okutanlara, ayrıca Kararın 9'uncu maddesinde gecen "resmi gorevliler" kapsamında değerlendirilerek haftada 10 saate kadar daha ders gorevi verilebilmesinin mumkun bulunmadığı değerlendirilmektedir." cevabını vermiştir.
İşte o cevap;