Tekirdağ'daki bir lisenin karatede altın madalya sahibi okul muduru Murat Kıroğlu, mesaisinden arta kalan zamanlarda yeni sporcular yetiştiriyor. Cerkezkoy Turk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muduru Kıroğlu, "Antrenorluğun oğretmenlikle beraber yurumesi cok iyi. Aslında her antrenor bir eğitmendir. Eğitmenlik vasfımız ile antrenorluk birleşince hem iyi bir antrenor hem de iyi bir eğitmen oluyoruz" dedi. Cerkezkoy Turk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muduru Murat Kıroğlu, okuldan arta kalan zamanlarda oğrencilere karate oğreterek sporu daha fazla sevdirmeyi calışıyor.
Adana'da eylul ayında Turkiye Buyukler ve Veteranlar Karate Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Kıroğlu (44), Balkan şampiyonu olabilmek icin antrenmanlarını surduruyor.
Kıroğlu, okuldaki mesaisinden ve antrenmanlarından arta kalan zamanlarında oğrencilerine karate oğretiyor.
Okulda spor salona donuşturulen bolumde Kıroğlu, haftada 3 gun şampiyon sporcular yetiştirmek icin yaklaşık 20 oğrenciyi calıştırıyor.
Murat Kıroğlu, AA muhabirine yaptığı acıklamada, kucuk yaşlarda başladığı karatede 35 yaşından sonra veteranlar kategorisinde mucadele ettiğini ve bircok Turkiye şampiyonluğu kazandığını soyledi.
Karate ve okul hayatını birlikte başarıyla surdurduğunu anlatan Kıroğlu, "22 yıldır eğitim camiasındayım. Bu benim spor yaşantımı cok etkilemedi. 35 yaşından sonra da karatede kata dalında surekli şampiyonalara katılıyorum ve her şampiyonada kursude yer aldığım icin mutluyum." dedi.
Kıroğlu, Adana'da son katıldığı şampiyonanın oldukca zorlu gectiğini ifade etti.
Karşılaşmaların cok cekişmeli gectiğini anlatan Kıroğlu, "Maclar sonunda Turkiye şampiyonu oldum. İnşallah Balkan Şampiyonası'nda milli sporcu olarak ulkemizi en iyi şekilde temsil edip, şampiyonluk yaşamak istiyorum. Okuldan sonra da yeni sporcular yetiştiriyoruz. Antrenorluğun oğretmenlikle beraber yurumesi cok iyi. Aslında her antrenor bir eğitmendir. Eğitmenlik vasfımız ile antrenorluk birleşince hem iyi bir antrenor hem de iyi bir eğitmen oluyoruz." diye konuştu.
Kıroğlu, milli takıma başarılı sporcular kazandırmak icin calıştığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Başka illerde Avrupa ve dunya şampiyonalarında derece alan sporcular yetiştirdim. Onlar da benim gibi farklı illerde oğretmenlik ve antrenorluk yapıyor. Genclere faydalı olabilmek ve başarılı sporcular yetiştirmek icin elimizden geleni yapıyoruz. Veliler cocukları spor yapınca eğitimlerinden uzaklaştığını duşunebiliyor ama bu yanlış. Oğrencilerin herhangi bir spor dalıyla uğraşmaları onların hayata daha kolay hazırlanmalarına yardımcı oluyor. Ben yenmek, yenilmek, mucadele etmek ve sabır gibi şeyleri karate ile oğrendim. Sporla oğrencilerin dikkatlerini toplamaları ve başarılı olmaları mumkun. Aileler cocuklarını spora yonlendirmekten cekinmesin."