Gaziantep'te MS (Multiple Skleroz) hastalığı nedeniyle yurume yetisini kaybeden 20 yıllık anaokulu oğretmeni Sibel Coşkun, 5 yıldır eşi tarafından tekerlekli sandalyeyle okula goturuluyor. Şehitkamil ilcesi Sabriye Kunculu Anaokulunda gorevli Coşkun, 20 yıl once MS hastalığına yakalandı. Bu surecte tedavi gormesine rağmen yaklaşık 5 yıl once yurume yetisini kaybeden Coşkun, tekerlekli sandalyeyle hayatına devam etmeye başladı.
Okula gidiş gelişlerde zorluk yaşayan Sibel oğretmenin bu konuda en buyuk destekcisi eşi Murat Coşkun oldu.
Sibel Coşkun, AA muhabirine, uzun zamandır tedavi gorduğunu, 5 yıl oncesine kadar yuruyebildiğini soyledi.
Hastalığının bir anda ilerlediğini ve tekerlekli sandalyeyle hayatına devam etmek zorunda kaldığını belirten Coşkun, şoyle konuştu:
"Yaklaşık 20 yıldır oğretmenim. 5 yıldır engelli oğretmen olarak gorev yapıyorum. Engelli duruma duşmekle mesleğimi bırakmak istemedim. Cocukların o bakışı bana enerji veriyor. Okula geldikce icim hayat dolu bir enerjiyle kaplanıyor. Mesleğimi cok seviyorum. Cocuklarla hayat ve enerji dolu yaşamaya calışıyorum. Hastalığa hic aldırış etmiyorum. Cocukların verdiği enerji bana hastalığımı unutturuyor. Hicbir cocuk bana engelliymişim gibi davranmıyor."
Coşkun, eşinin her zaman yanında olduğunu, kendisini her gun okula getirip goturduğunu ifade etti.
Oğretmenlik mesleğini secerken en buyuk motivasyonu babasından aldığını anlatan Coşkun, "Babam, benim oğretmem olmamı cok istiyordu. Ben babam sayesinde oğretmen oldum. İyi ki de olmuşum. Oğretmenliği cok seviyorum. Hastalığım oğretmenliğime engel olmadı. Mesleğimi surduruyorum." diye konuştu.
Cocuklarla oyun oynamak ve zaman gecirmenin hastalığını unutturduğunu vurgulayan Coşkun, "Cocuklar, tekerlekli sandalyeyi bir oyuncak gibi goruyor. Cocuk yetiştirmek cok guzel bir duygu. Yıllar sonra oğrencilerimle tekrar goruştuğumde onların hayallerini gercekleştirmenin verdiği duygu bir başka guzel." ifadelerini kullandı.
"5 yıldır okula beraber gelip gidiyoruz"
Memurluk yapan eşi Murat Coşkun ise Sibel oğretmene her zaman destek olduğunu, bundan mutluluk ve gurur duyduğunu dile getirdi.
Her sağlıklı bireyin bir engelli adayı olduğuna işaret eden Coşkun, şunları kaydetti:
"Bugun sağlıklıyız ve yuruyebiliyoruz ama yarın ne olacağını bilmiyoruz. Yarın belki de birer engelli adayıyız. 5 yıldır okula beraber gelip gidiyoruz. Eşime destek oluyorum. Eşimin oğrencilerle vakit gecirmesi kendisine enerji veriyor. Okulda onun gozlerindeki hayat ışığını goruyorum. Eşimin mutlu olması, beni mutlu ediyor."