Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve turdeki eğitim kurumlarında gorevli oğretmenlerin katılacağı program 15-19 Kasım'da yapılacak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve turdeki eğitim kurumlarında gorevli oğretmenlerin katılacağı mesleki calışma programı, 15-19 Kasım'da uzaktan eğitim yoluyla gercekleştirilecek.
Oğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Mudurluğunden yapılan acıklamaya gore, oğretmenler mesleki eğitime, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Mesleki Gelişim başlığı altında yer alan "15-19 Kasım Mesleki Calışmalar" iceriğinden ulaşabilecek.
Oğretmenler uzaktan eğitime internet erişimi olan herhangi bir yerden katılabilecek. Ancak talep etmeleri halinde Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarının imkanlarını kullanarak da bu eğitimi tamamlayabilecek.
Uzaktan eğitim surecinin sağlıklı ilerleyebilmesi icin oğretmenlerin EBA'ya girişi, okul tur ve kademelerine gore farklı gunlerde planlandı. Bu plana gore, 15 Kasım'da okul oncesi oğretmenleri, 16 Kasım'da ilkokul oğretmenleri, 17 Kasım'da ortaokullarda gorev yapan oğretmenler, 18 Kasım'da liselerde gorevli oğretmenler, 19 Kasım'da ise diğer eğitim kurumlarında gorev yapan oğretmenler EBA'ya girerek iceriklere ulaşabilecek.
Acıklamada ayrıca, mesleki calışma eğitimi uzaktan eğitim faaliyeti tablosunda şu seminerlere yer verildi:
"FATİH Projesi-Bilişim Teknolojilerinin ve İnternetin Bilincli ve Guvenli Kullanımı Semineri, Bellek Teorisi ve İngilizce Kelime Oğrenme Yontemleri Semineri, Cevrim İci İngilizce Oğretimine Giriş Semineri, Cevrim İci Oğrenmede Olcme-Değerlendirme Semineri, Cocuklar İcin Felsefe-P4C Farkındalık Eğitimi Semineri, Muze Eğitimi Semineri, Okul Oncesi Oğretmenlerinin Uzaktan Eğitim Sureclerinde İlk Okuma Yazma ve Matematik Oğretimi Becerilerinin Geliştirilmesi Uzaktan Eğitim Semineri, Oğrencilerin Biyo-ritimleri ile Uyumlu İngilizce Oğretme-Oğrenme Etkinlikleri Semineri, Proje Danışmanlığı Semineri, Protokol Kuralları Uzaktan Eğitim Semineri, Siber Guvenliğe Giriş Eğitimi Semineri, Turk İşaret Dili Uzaktan Eğitim Semineri-1, Uzaktan Eğitim Sureclerinde Oğretim Becerilerinin Geliştirilmesi Semineri, Harmanlanmış Ortamlarda Okul Oncesi Duzeyinde Oğretimi Farklılaştırma Semineri, Harmanlanmış Ortamlarda İlkokul Duzeyinde Oğretimi Farklılaştırma Semineri, Kapsayıcı Eğitim Semineri."