Bitlis'ın Tatvan ilcesinde ara tatili fırsat bilen oğretmen ve veliler, okullarını yeniliyor. Tatvan'da oğrencilerin daha guzel ve modern bir ortamda eğitim alabilmeleri icin harekete gecen oğretmen ve veliler, okullarda yenileme calışması başlattılar. Vangolu İlkokulu'nda imece usulu gece gunduz demeden calışan oğretmen ve veliler, oğrencilerin daha iyi bir ortamda eğitim gormeleri amacıyla sınıfları yeniliyor. Sınıflara perde, zemin, masa ortusu, kitaplık, dolap gibi eşyaları yenilediklerini belirten Vangolu İlkokul Muduru Şahin Ballıkaya, "Oğretmen ve velilerimiz ile bir araya gelerek oğrencilerimiz icin sınıfları modernleştiriyoruz. Bir velimiz sınıfın perdesini alırken, diğer bir velimiz boyasını alıyor. Bu şekilde imece usulu ile katkıda bulunuyorlar. Hepimiz gece gunduz demeden calışarak, oğrencilerimiz icin modern sınıflar oluşturmaya gayret ediyoruz" dedi.
Amaclarının butun okulu yenilemek olduğunun altını cizen Ballıkaya, "Şimdiye kadar 6 sınıfımızın tadilatını yaptık. Amacımız okulumuzdaki butun sınıfları yavaş yavaş oğretmen ve velilerimizin destekleriyle modern hale getirmek. Burada hedefimiz, oğrencilerimiz icin modern guzel, goze hoş gelen guzel bir eğitim ortamı oluşturmak ve boylelikle oğrencilerin evlerinden daha cok vakit gecirdikleri sınıflarında mutlu ve huzurlu bir şekilde derslerine devam ettirmelerini sağlamaktır. Surece katkı sunan tum oğretmen ve velilerimize teşekkur ediyorum" dedi.
Oğrencilere daha temiz, guzel ve daha fazla keyif alabilecekleri bir ortamda eğitim vermeyi amacladıklarını soyleyen Sınıf Oğretmeni Fuat Tutkur ise "Eğitim ve oğretim sadece oğretmen ve oğrencilerle olmuyor. Velileri işin icine katmamız gerekiyordu. Velilerimizde bize destek oldu. Bir haftalık ara tatili değerlendirip, yarım kalan işlerimizi tamamlamak istedik. Zemini yeniledik, boyalarımızı yaptık. Amacımız oğrencilerimize daha temiz, guzel ve daha fazla keyif alabilecekleri bir ortamda eğitim vermektir. Tek amacımız eğitim oğretimin kalitesini arttırmak. Tabi bu işimiz dalga dalga diğer sınıflara da yayıldı. Umudumuz tum Turkiye'deki okullara bu şekilde yayılmasıdır" ifadelerini kullandı.
"Her şeyi devletten beklememek lazım"
Veli olarak sorumluluklarının olduğunun altını cizen Mehmet Gokalp isimli vatandaş da, "Her şeyi surekli devletten beklemek olmuyor. Velilerin de bu işte sorumlu olarak elini taşın altına koyması gerektiği duşuncesiyle hocamızla istişare ettik. Sınıfımızın gercekten buyuk eksiklikleri vardı. Dolayısıyla kendisine destek vermeyi duşunduk. Bu işe oncelikle ufak tefek işlerle başladık. Zamanla da diğer velilerimizin de desteğini aldık. Kendilerine teşekkur ediyoruz. Oğretmenlerimizin fikriydi, bizlerde veliler olarak destekte bulunduk. Sınıfımızı elimizden geldiğince devletimize oğrencimize katkı sunarak geleceklerine guvenle bakabilecekleri bir sınıf ortamı oluşturmaya calıştık" diye konuştu.