Ağrı'nın Tutak ilcesine bağlı Cukurkonak koyundeki bir okulu gorev suresi dolmasına rağmen tayin istemeyen Trabzonlu oğretmen Samet Salih, yaklaşık 7 yıldır cok sevdiği koy okulunda soba yakıp oğrencilerini sıcak derslikte karşılıyor- Oğretmen Samet Salih:- "Artık biz de bu koyun bir uyesiyiz. Bize koyden biriymişiz gibi davranıyorlar, o yuzden hic yabancılık cekmiyorum" Trabzonlu oğretmen Samet Salih, ilk gorev yeri Ağrı'nın Tutak ilcesindeki bir koy okulundan gorev suresi bitmesine rağmen ayrılmayıp 7 yıldır hem koylulere okuma yazma oğretiyor hem de oğrencilerinin eğitimini surduruyor.
Trabzonlu 31 yaşındaki Salih oğretmen, Trabzon Universitesi Fatih Eğitim Fakultesi Sınıf Oğretmenliği Bolumunden 2013 yılında mezun olduktan sonra Kamu Personeli Secme Sınavı'nı (KPSS) kazanarak Ağrı'ya atandı.
İlk gorev yerin olan Tutak ilcesine bağlı Cukurkonak koyunde oğretmenliğe başlayan Salih, okuma yazma oğrettiği kadınlardan Semahat Kayan'ın kızı Ozlem'e aşık olup evlendi.
Okulun lojmanında eşiyle kalmaya devam eden Samet oğretmen, havaların soğuduğu bugunlerde soba yakarak oğrencilerini sıcak dersliklerde karşılıyor.
Zorunlu olan doğu gorevini bitirmesine rağmen tayin istemeyerek yaklaşık 7 yıldır koy okulundan ayrılmayan Salih, hafta sonu da oğrencilere satranc oğretip onlarla oyun oynayarak sosyalleşmelerini sağlıyor.
Alışık olmadığı koy şartlarında uzun yıllardır gorev yapan Salih, okuldan arta kalan zamanlarında da koyde okuma yazma bilmeyen kadınlara ders veriyor.
Samet Salih, AA muhabirine, ilk gorev yeri olan koyu cok sevdiğini ve damatları olduğu icin de ayrı sevildiğini soyledi.
Koy hayatından memnun olduklarını ve bugune kadar hicbir sorun yaşamadığını ifade eden Salih, şoyle konuştu:
"Burada evlendim ve Allah'a şukur mutluyuz. Eşimle tanıştıktan sonra durumu aileme anlattım. Her iki tarafın orf ve adetlerine gore kız isteme oldu ve askerliği yaptıktan sonra duğunumuz oldu. Kına gecesi burada oldu, duğunde Trabzon'da gercekleştirildi. Allah'a şukur evliliğimiz cok iyi gidiyor. Bir sıkıntımız yok. 2019'un ağustos ayında evlendik ve 3. yılımıza giriyoruz. Tutak'ı ve koyu seviyoruz. Sevmesek zaten bu kadar yıl kalmazdık. Koylulerle de aramız cok iyi, zaman zaman evlerine davet ediyorlar. Kendi evimizde gibiyiz. Hepsi akrabamız sayılır."
Atandığı donem doğu gorevinin 3 yıl olduğunu ve tayin istemeyip 7 yıldır koyde kaldığını belirten Salih, buradan da memleketine gitmeyi duşunduğunu dile getirdi.
- "Artık biz de bu koyun bir uyesiyiz"
Eşinin universite okuduğunu ve en az 3 yıl daha koyde kalacağını aktaran Salih, "Artık biz de bu koyun bir uyesiyiz. Bize koyden biriymişiz gibi davranıyorlar, o yuzden hic yabancılık cekmiyorum. İlcedeki esnaf ve herkes bize cok iyi davranıyor. Kışın tatil gunlerinde vatandaşlar her akşam bir evde bir araya gelerek sohbet ediyor, bizi de davet ediyorlar biz de gidiyoruz. Karadeniz Bolgesi'ne gore iklim her ne kadar farklı olsa da burada ilkbahar ve sonbahar cok guzel oluyor." diye konuştu.
Ozlem Salih ise evlendikten sonra universite sınavına hazırlandığını ve eşinin desteğiyle Ağrı İbrahim Cecen Universitesi Sağlık Yuksekokulu Beslenme ve Diyetisyenlik Bolumu'nu kazandığını anlattı.
Eşiyle mutlu bir hayat surduğunu soyleyen Salih, şunları kaydetti:
"Eşimle koyde tanışıp evlendik ve cok şukur 2 yıldır mutlu bir evlilik surduruyoruz. Samet'in bazen Trabzon damarı tutuyor beni kızdırıyor ama cok şukur mutluyuz. Universiteye hazırlanmamda cok yardımcı oldu. Eşim matematik ve Turkce derslerinde bana destek verdi. Benden daha cok seviliyor ve tanınıyor. Cevresi cok geniş ve tanıyan herkes tarafından cok seviliyor. Artık eşim de bizim koylu sayılır. Herkesi tanıyor herkes de onu biliyor. Oğrencileri de cok seviyor."