Kovid-19 salgını nedeniyle 3 yaşındaki kızıyla toplu taşıma araclarına binmek istemeyen Nurgul Ozen, cocuğuyla birlikte kullanabileceği bisikletiyle her gun yaklaşık 20 kilometre pedal ceviriyor- Beden eğitimi oğretmeni Nurgul Ozen:- "Ornek olduğum bircok insan oldu aslında. Bu benim cok hoşuma gidiyor" Rize'de gorev yaptığı okula bisikletle giden beden eğitimi oğretmeni Nurgul Ozen, oğrencilerine ornek oluyor.
33 yaşındaki Nurgul Ozen, 8 yaşındayken oğrendiği bisiklet kullanmaktan bir daha vazgecmedi.
Oğretmenlik mesleğine 10 yıl once Rize'de başlayan Ozen, satın aldığı bisikletini kentin zor coğrafyasına rağmen surmeyi bırakmadı.
Ozen, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını doneminde toplu taşıma araclarını kullanmak istemediği icin, beden eğitimi oğretmeni olarak gorev yaptığı Şehit Onur Kılıc Kız İmam Hatip Lisesi'ne bisikletiyle gidip gelmeye karar verdi. Ozen, 3 yaşındaki kızı Nil ile birlikte kullanabilmek icin arka kısmında koltuk, emniyet kemeri ve ayakları sabit tutacak aparatları olan bisiklet satın aldı.
Başına kask taktığı kızını koltuğa oturtarak her sabah 2 kilometre uzaklıktaki anaokuluna bırakan Nurgul oğretmen, ardından yaklaşık 6 kilometre uzaklıktaki okuluna giderek ders başı yapıyor.
Okul cıkışı bisikletiyle once kızını alıp kentte bir sure dolaştıktan sonra evine donen Nurgul oğretmen, gunde ortalama 20 kilometre pedal ceviriyor.
Nurgul Ozen, AA muhabirine, salgın doneminde bisiklet kullanımının zaruret haline geldiğini soyledi.
Cocuğuyla toplu taşıma araclarına binmek istemediğini belirten Ozen, bisikletle hayatının kolaylaştığını anlattı.
Ozen, gunluk yaşamının her alanında bisikleti tercih ettiğini vurgulayarak, "Alışverişe bile bisikletim ile gidip geliyorum. Kendime ayırdığım zamanlarda bisiklete binmek beni rahatlatıyor. Rize yağmur yağan bir yer ama bisiklet yollarımız olsa cok rahat kullanabiliriz." dedi.
- "Bisiklet etkinliğini isteyen cok oğrencimiz var"
Rize'de bisiklet kullanımının arttığını gordukce mutlu olduğunu dile getiren Ozen, oğrenciler icin farklı zamanlarda bisiklet kullanma etkinliği duzenlediğini de aktardı.
Ozen, bisiklet kullanmayı bilmeyen ancak istekli olan oğrencilere oğretmeye calıştığını kaydederek, okulun bahcesinin bunun icin uygun olduğunu, daha fazla bisiklet olması halinde daha fazla oğrenciye yardımcı olabileceğini soyledi.
Bisikletini oğrencilerinin faydalanması icin okulun girişine bıraktığını belirten Ozen, "Bisiklet binmeyi bilenler kullanıyor. Bisiklet etkinliğini isteyen cok oğrencimiz var. Katılmak da istiyorlar. Oğretmenlerden de etkilenenler oldu. Meslek dersi oğretmenimiz bisikletimin benzerinden aldı. O da eşi ve cocuğuyla bisiklete binmeye başladı. Ornek olduğum bircok insan oldu aslında. Bu benim cok hoşuma gidiyor." diye konuştu.
Ozen, bisikletin insanı rahatlattığını dile getirerek, "Maliyetsiz, aynı zamanda doğaya bir zararı yok. Bence insanların kafasında varsa ertelemesinler. Kızımla birlikte cok daha pratik bir şekilde hayatımı yonlendirebiliyorum. beni durduran bir şey olmuyor." ifadesini kullandı.