Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Artık yuruttukleri gorev bir kariyer mesleği olarak tamamlanacak oğretmenlerimize 3600 ek gosterge başta olmak uzere sağlayacağımız haklar şimdiden hayırlı olsun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Oğretmenler Gunu icin duzenlenen "81 İlden 81 Oğretmen ile Yemek" programında acıklamalarda bulundu.
ERDOĞAN'DAN OĞRETMENLERE MUJDE
2023'e giderken, bir taraftan ulkemizin en onemli ihtiyaclarından olan mesleki-teknik eğitimi ozendirirken diğer taraftan eğitimde fırsat eşitliğini guclendiren adımları atmaya devam edeceğiz. Oğretmenlerimizin sıkıntılarını kendi sıkıntımız gorerek, şartları zorlama pahasına gereken her adımı atıyoruz. Oğretmenlerimizin mali ve sosyal haklarında onemli iyileştirmelere gittik. Goreve yeni başlayan bir oğretmenimizin maaşı 470 lira iken Temmuz 2021 itibarıyla 5 bin 100 liraya yukseldi. 2002 yılında aynı oğretmenin aylık 60 saatten aldığı toplam ek ders ucreti 165 lira iken Temmuz 2021 itibarıyla bu rakam 1272 liraya cıktı. 2002 yılında ek ders ucretiyle bir oğretmenin eline toplam 635 lira gecerken bugun 6 bin 372 lirayı gecmektedir. Yine 2002'de bir oğretmenin eğitim-oğretim hazırlık odeneği 175 lira iken bu sene itibarıyla bu rakam 1250 liraya ulaşmıştır.
Gelişmelerden anında haberdar olabilmek icin Android ve IOS uygulamalarımızı indirip bildirimleri acabilirsiniz. Memurlar.net'in Android uygulaması icin tıklayınız.
Oğretmenlerimize bazı mujdeler vermek istiyorum. Haklarını guvence altına alacak bir oğretmenlik meslek kanunu cıkarmak icin hazırlıklarımızı tamamladık. Meclis surecinin ardından yururluğe girecek bu kanunla mevcut hakları korunan oğretmenlerimize ilave mali ve sosyal haklar da sağlıyoruz. Artık yuruttukleri gorev bir kariyer mesleği olarak tamamlanacak oğretmenlerimize 3600 ek gosterge başta olmak uzere sağlayacağımız haklar şimdiden hayırlı olsun.