Bolu'nun Yenicağa ilcesinde, dersine girdiği oğrencisinin kendisini yetiştiren oğretmeninin cocuğu olduğunu oğrenen teknoloji tasarım oğretmeni Merve Varlık Turan, mesleğini gururla surduruyor. Mehmet Celik Ortaokulu'nda gorevli Turan, dersine girdiği Akif Bilal Kutan'ın, Mengen'de oğrenciyken kendi derslerine giren Harun Kutan'ın cocuğu olduğunu oğrenince şaşkınlık yaşadı.
Oğretmenine ulaşarak durumu anlatan Turan, mesleğine Yenicağa 60. Yıl Cok Programlı Lisesi'nde mudur olarak devam eden Kutan ile bir araya geldi.
Mesleğiyle gurur duyan Turan, bir zamanlar oğrencisi olduğu oğretmeninin şimdi cocuğunu yetiştirmek icin mucadele veriyor.
- "Eğitimci olarak cok mutlu oldum"
Merve Varlık Turan, AA muhabirine, gurur verici bir durum yaşadığını belirterek, "Harun hocamızla cok mutlu olduk. Eğitimin insanın hayatına nasıl dokunduğunun orneğini yaşadık." dedi.
Oğretmenlerin, geleceğin meslek sahiplerini yetiştirdiğini bir kez daha yaşayarak gorduklerini vurgulayan Turan, "Mesleğimle gurur duyuyorum. Bu, eğitimin sınıftan cıkıp toplumda hayatımıza ne kadar dokunduğunu yaşadığımız bir olay. Akif Bilal'in, Harun hocamın cocuğu olarak benim oğrencim olmasından bir eğitimci olarak cok mutlu oldum." diye konuştu.
- "Yıllar once cocuğumun oğretmenini yetiştirmişim"
Kutan da 2000'li yıllarda Mengen Aşcılık Lisesi'nde gorev yaparken oğrencisi olan Turan'ı şimdi bir oğretmen olarak karşısında gorduğu icin cok gurur duyduğunu anlattı.
Oğrencisiyle yollarının bir kez daha kesiştiğini belirten Kutan, "Artık benim oğrencim de bugun oğretmenlik yapıyor. Bu cok gurur verici ve sevindirici bir şey. Aynı ilcede beraber calışıyoruz. Fakat bunu daha da guzelleştiren farklı bir olay yaşadık bugun. Bugun oğretmenlik yapan Merve, aynı ilcede kendi cocuğumun oğretmenliğini yapıyor." dedi.
Kutan, toplumun geleceğine sahip cıkma bilinciyle gorevlerini yaptıklarını dile getirerek, "Yıllar once kendi cocuğumun oğretmenini yetiştirmişim. Benim oğrencim bugun cocuğuma oğretmenlik yapıyor. Ona sahip cıkıyor." ifadesini kullandı.