Milli Eğitim Bakanlığı "Merkez" ve "Taşra" ayrımı yapmadan tum ozur durumu olan personelinin atama işlemlerini kamu yararını gozeterek ilişik kesilmeden, yolluk ve yevmiye odenmeden hak ve adalet cercevesinde biran once gercekleştirmelidir. MEB unvan değişikliği sınavı sonucunda taşrada gorev yapıp başka illere atananlardan mazeret almıyor. Ancak merkez teşkilatta calışıp, başka illere atanan personelini geri bakanlıkta başlattı. Bu ikili uygulamayı duyurabileceğimiz tek platform sizsiniz. Sesimizi duyun lutfen!
Milli Eğitim Bakanlığının Merkez ve Taşra Teşkilatı Personelinin Unvan Değişikliği Yoluyla Atama Sonucları 16 Kasım 2021 tarihinde acıklanmıştı.
Bulunduğu bakanlık, il ya da ilce dışına atamaları yapılan Milli Eğitim Bakanlığının Merkez ve Taşra Teşkilatı personeli, Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Gorevde Yukselme, Unvan Değişikliği Ve Yer Değiştirme Yonetmeliği kapsamında; engellilik durumu, eş durumu ve sağlık durumları ozurlerine dayalı olarak dilekce ile bulundukları yerde kalmak icin talepte bulundular.
Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yonetmeliğinin "Engellilik Durumuna Bağlı Yer Değişikliği" başlıklı ek 3. maddesine gore bu hakları bulunmaktadır. Yonetmeliğin Ek 3. maddesi şu şekildedir:
"Engellilik Durumuna Bağlı Yer Değişikliği
Ek Madde 3 -İlgili mevzuatına gore alınan sağlık kurulu raporunda en az yuzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yukumlu olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekcelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
Bu kapsamdaki talepler bu Yonetmelikte yer alan kısıtlayıcı hukumlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkanları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan "bir defadan fazla" yararlanılamaz. (2)(3)
Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yukumlu olduğu cocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.
Engellilik durumu devam ettiği surece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan memurlar hakkında bu Yonetmelikte yer alan diğer hukumler uygulanır.
Ticaret Bakanlığı Gumruk ve Dış Ticaret Bolge Mudurluklerinde gorev yapan yer değiştirme suretiyle atamaya tabi personel hakkında ozel yonetmelikte duzenleme yapılması kaydıyla birinci fıkraya ilişkin farklı usul ve esaslar belirlenebilir."
Dipnot: (2) Danıştay Onaltıncı Dairesinin 2/7/2015 tarihli ve Esas No: 2015/10808 sayılı Kararı ile, bu maddede yer alan "bir defadan fazla" ibaresinin yururluğu durdurulmuştur.
(3) Danıştay İkinci Dairesinin 21/3/2018 tarihli ve E.: 2016/9697, K.: 2018/1891 sayılı Kararı ile, bu maddede yer alan "bir defadan fazla" ibaresi iptal edilmiştir.
Hal bu şekilde iken sitemize iletilen bilgilere gore Milli Eğitim Bakanlığının Merkez Teşkilatı Personelinin engellilik durumu, eş durumu ve sağlık durumları ozurlerine dayalı olarak dilekce ile bulundukları yerde kalmak icin bulundukları talepleri yerine getiriliyor iken Milli Eğitim Bakanlığının Taşra Teşkilatı personelinin engellilik durumu, eş durumu ve sağlık durumları ozurlerine dayalı olarak dilekce ile bulundukları yerde kalmak icin bulundukları talepleri yerine getirilmemektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı "Merkez" ve "Taşra" ayrımı yapmadan tum ozur durumu olan personelinin atama işlemlerini kamu yararını gozeterek ilişik kesilmeden, yolluk ve yevmiye odenmeden hak ve adalet cercevesinde biran once gercekleştirmelidir.