Kahramanmaraş'ta İngilizce oğretmeni Muhterem Sidan, pandemide oğrencilerin İngilizce eğitimlerinden geri kaldığı duşuncesiyle evinin yemek odasını eğitim merkezi haline getirdi. Muhterem oğretmen sosyal medya hesaplarından oğrencilere İngilizce dersi veriyor. Kahramanmaraş'ta yaşayan asker eşi İngilizce oğretmeni Muhterem Sidan'ın meslek aşkı sınır tanımıyor. Sidan, pandemi nedeniyle oğrencilerin eğitimden geri kaldığını duşunerek evinin yemek odasını calışma odasına cevirdi. Telefonuyla cektiği videoları sosyal medya hesabından paylaşan Muhterem Sidan, ozellikle ortaokulda eğitim goren oğrencilere İngilizce oğretiyor.
Sidan, "Mesleğimde 15'inci yılıma giriyorum ve Manisalıyım aslen ama Kahramanmaraş'ta yaşıyoruz. Gecen yıl pandemi surecinde oğrencilerime ulaşma konusunda sorunlar yaşadım. Ne yapabilirim diye duşundum ve aklıma bir kanal acmak geldi ve yemek odamı calışma odası yapmaya karar verdim. Ortaokul seviyesindeki tum oğrencilerime butun konuları unite halinde anlatmaya karar verdim. Cocuklarla sorular cozduk konular anlattık. Odama yerleştirdiğim ceşitli materyallerle beraber kelime oyunları oynamaya başladık. Cadı kılığında masal anlatımı yapmaya başladım. Cok guzel bir aileye donuştuk, 200 kişiden 5 binlere kadar takipcim oldu" dedi.
Yaptığı anlatımlarının yayın evlerinin ilgisini cektiğini ifade eden Sidan, "Ankara'da buyuk bir yayın evi ile anlaştık 'Mutiş Teacher' isimli 3 tane konu anlatımlı kitabımız geliyor. Turkiye'nin her yerinden 10 yazar ile beraber, 'Writers Reunion' isimli eğitim gonulluluğu platformu oluşturduk. Hepimiz İngilizce yeni nesil ve LGS hazırlık sorular oluşturup oğretmenlerimize yolladık. Yemek odamı eğitim merkezi haline getirdiğime herkes cok beğendi. Ama cok yorulduğumu da fark ediyorlar. Cok yorucu bir iş ancak meslek aşkı. Oğretmen bir ailenin cocuğuyum ve eşim asker olduğu icin cok gezen biriyiz" diye konuştu.