Elazığ'da Serebral Palsi hastalığı ile dunyaya gelen ve ortopedik engelli olarak hayatına devam eden Yeşim oğretmen, engeline rağmen pes etmedi. 3 Universite bitiren Yeşim oğretmen, 2 universiteye ise devam ediyor. Elazığ'da yaşayan Yeşim Alanoğlu (42), Serebral Palsi hastalığı ile dunyaya geldi. Ortopedik engelli olarak hayatını surduren Alanoğlu, hicbir zaman hayata kusmeyerek yaşama sıkı sıkıya sarıldı. Hayata surekli pozitif bakan Alanoğlu, bunu eğitim hayatına da yansıttı. İlk olarak cocuk gelişimi bolumunde on lisans yapan Alanoğlu, Kovancılar ilcesinde Muratbağı İlkokulunda ucretli oğretmenlik yapmaya başladı. 13 yıldır oğretmenlik yapan Alanoğlu bu sırada yine boş durmadı ve sırasıyla adalet ve sosyal hizmetler bolumlerinden mezun oldu. Okuma azmi hic bitmeyen Yeşim oğretmen, on lisans yaptığı cocuk gelişimi bolumunu lisansa cevirerek devam ettirdi. Cocuk gelişimi bolumunde şuanda 4'uncu sınıfta olan Alanoğlu, aynı zamanda beslenme ve diyetitik bolumunde ise 3'uncu sınıfta. Hayatının buyuk bolumunu okumaya adayan Yeşim oğretmen hem oğrencilerine hem de engellilere ornek oluyor.
"Oz guvenli biriydim"
Ortopedik engelli olduğunu belirten Yeşim Alanoğlu, "Serebral Palsi hastalığım var. Yurume bozukluğum var. İlk olarak cocuk gelişimi bolumu on lisans mezunuyum. 13 Yıldır ucretli oğretmenlik yapıyorum. Arkasından on lisans adalet ve arkasından Sosyal Hizmetler Bolumunden lisans yaptım. Beslenme ve Diyetitik Bolumunde ile cocuk gelişimi bolumu eğitimim halen devam ediyor. Beslenme ve Diyetitik Bolumunde 3'uncu sınıf oğrencisiyim. Cocuk gelişimin Bolumunde de 4'uncu sınıftayım" dedi.
Engelini cok duşunen biri olmadığını aktaran Alanoğlu, "Oz guvenli biriydim. Ailem ve cevremde problem yapmadı. İcine kapanık bir birey değildim. Tam tersine aktif birisiydim. Sıkıntılarım oldu. Cunku toplumumuz eskiden boyle şeyleri kabul edemiyordu. Cok yorumlar yapılıyordu. Bunla mucadele ettiklerim oldu. Bende buna musaade etmedim ve hayatımı devam ediyorum. 13 yıldır oğretmenim. Okul oncesi ana sınıfında gorevliyim" diye konuştu.
"Mucadele etmek gerekiyor"
Engel durumunda ozellikle cevresel olayları takmamak gerektiğini aktaran Alanoğlu, "İcine kapanmamak lazım. Mucadele etmek gerekiyor. Sosyal faaliyetlere katılmak gerekiyor. Bireyin once kendine guvenmesi lazım. O guvendikten sonra arakası her turlu gelir. Bizlerin cevresel olarak oz guvenleri cok zayıf oluyor. İnsanların bakışı daha onemli oluyor. Engellilerin bunu aşmaları lazım. Aştıktan sonra eğitimlerine devam etmeleri lazım. Bir engelli arac kullandığı zaman nasıl arac kullanıyor diyorlar. Okula nasıl gidiyor diyorlar. Bunları takmamaları gerek. Ben yapamıyorum dememeli, yapacağım demesi gerek. 13 yıldır işimi severek yapıyorum. Bir şekilde cocuklar katkım olsun. Ozellikle engelli oğrencilere sosyal faaliyetler bulunmayı seviyorum. Eğitimi devam ettirmek istiyorum" şeklinde konuştu.