Gorme Engelli Turkce Oğretmeni Ayşenur Derse ilk dersinde oğrencileri ile bir araya geldi. Derse, pozitif enerjisi ile etrafına ışık sacıyor. Bursa'nın Yenişehir ilcesinde yaşayan gectiğimiz yıl okuduğu okuldan Turkce oğretmeni olarak mezun olan Ayşenur Derse hayatının en mutlu gununu yaşadı. İlk dersinde oğrencileri ile bir araya gelen Derse'nin mutluluğu gorulmeye değerdi.
3 Aralık Dunya Engeliler gununde Yenişehir Engelliler Derneği Başkanı Harun Sak ve ilcedeki ozel okul tarafından kendisine yapılan surpriz ile ilk kez oğrenciler ile bir araya gelen Gorme Engelli Turkce Oğretmeni Ayşenur Derse, "Bu benim ilk yuz yuze dersimdi, bundan dolayı biraz heyecanlıyım ve doğru tercihi yaptığımı, cok doğru bir meslek sectiğimi bugun bu sınıfa girip, sınıfın havasını hissettiğimde cok daha iyi anladım. Oğrencilerin hayatlarına dokunmaya calışmak gercekten cok buyuk bir keyif. Hayata katılan, dilimizi guzel konuşan, guzel yazan oğrenciler yetiştirmek, sanatla ilgilenen oğrenciler yetiştirmek, sanatın iyileştirici gucunu, edebiyatın ve muziğin iyileştirici gucunu cocuklara aşılamak cok onemli ve buna cok onem veriyorum" dedi.
Derse, " Bana hep en cok neyi gormek isterdin diye soruyorlar, soylediğim şeylerden biri doğa manzaralarıdır, biri de resim tablolarıdır. Bunun sebebi şudur, gorsellik cok goreceli bir kavram, birinin beğendiğini diğeri beğenmiyor." şeklinde konuştu.