Aksaray'ın Eskil ilcesindeki İmam Hatip Ortaokulunda gorev yapan sosyal bilgiler oğretmeni Şule Ozkan, oğrencilerin motivasyonunu arttırmak ve dersleri daha eğlenceli hale getirmek icin palyaco kıyafeti giyerek derse giriyor. Oğrencilerin motivasyonunu artırmak ve dersleri daha eğlenceli hale getirmek icin palyaco kıyafeti ile 6. sınıf dersine giren sosyal bilgiler oğretmeni Şule Ozkan (28), oğrenciler tarafından şaşkınlıkla karşılandı.
Oğrencilere sabah ilk derste surpriz yapan Şule oğretmen, dersin bir bolumunde oğrencilerle oyun oynadı ve daha sonrasında da mufredatın belirlediği takvimle ders anlatmaya devam etti.
Şule Ozkan, AA muhabirine, palyaco kıyafetiyle dersin daha eğlenceli gectiğini soyledi.
Haftanın belirli gunleri palyaco kıyafetiyle oğrencilere surpriz yaptığını belirten Ozkan, şunları kaydetti:
"Bazı oğrencilerin sonuk ve pasif olduğunu fark ettim ve bu konuyla ilgili araştırmalar yaptım, cevremle konuştum. İnternetten yaptığım araştırmalarda, bazı oğretmenlerin derse farklı kılık kıyafetle girdiğini gordum. Bu pasif oğrencileri hareketlendirebilir miyim, dedim aslında. Gercekten cok olumlu sonuca ulaştım, hic sesini cıkarmayan oğrenci bile sacıma, kıyafetime dokundu, merak etti nasıl bir şey olduğunu. Hem oyun oynadık hem ders işledik. Katılmayan oğrencileri de derse katmış olduk. Aslında tum sınıfın atmosferini değiştirmiş olduk. Motivasyonu bu şekilde sağladık ve dersi işledik."
Şule oğretmenin farklı ve eğlenceli girişiminden dolayı mutlu olduklarını belirten oğrenci Seniha Solmaz İsmik, "Şule hocamız sayesinde dersimi daha cok seviyorum. Palyaco kostumuyle derse girmesine cok şaşırdık, ozellikle saclarını cok beğendik." dedi.
Oğrenci Hanzade İnan ise "Hocamız sosyal bilgiler dersini eğlenceli hale getirdi. Palyaco kostumuyle girmesi, sessiz olan oğrenci arkadaşlarımızın aktif şekilde derse yoğunlaşmasını sağladı." ifadelerini kullandı.