
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Ozer'in acıklamaları gereğince ara tatilde, seminer donemi dışında kalan zamanda, oğretmenler OBA ağındaki eğitimlere gonulluluk esasına gore katılabilecektir. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Ozer, oğretmenler icin OBAa ğı kurulduğunu belirtmişti. "Oğretmenler icin OBA ağı kuruldu" , "Oğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi bu ay icinde TBMM'ye gelecek" ve "Bakan Mahmut Ozer'in TBMM'deki konuşmasının tam metni" haberlerinde, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Ozer, Oğretmen Bilişim Ağı'nı (OBA) kurduklarını belirtmiş ve "Bu platformu ilk kez 21 Ocak-7 Şubat 2022 tarihleri arasındaki iki haftalık tatilde uygulayacağız. Bu tarihler arasında oğretmenlerimizin mesleki gelişim eğitimlerini uzaktan eğitim olarak duzenleyeceğimizin mujdesini de buradan duyurmak isterim" demişti.
YAPILAN TUM BU ACIKLAMALARIN SATIRBAŞLARI İSE ŞUNLAR;
-Ara tatildeki seminer doneminde mesleki gelişim programları duzenlenecek.
-Oğretmenlerin eğitim seceneklerini zenginleştirmek amacıyla Oğretmen Bilişim Ağı (OBA) kuruldu,
-Bu platformun ilk kez 21 Ocak-7 Şubat 2022'deki yarıyıl tatilinde kullanılacak,
-21 Ocak'tan itibaren "fikri mulkiyet hakları, korunmaya muhtac cocukların eğitimi (rehberlik ve psikolojik danışmanlara yonelik), dijital becerilerin geliştirilmesi (oğretmenlerin uzaktan oğretim becerilerinin geliştirilmesi), etkinlik temelli ders tasarımı, kutuphane organizasyonu ve kullanımı, iklim değişikliği, ilk yardım, İngilizce oğretim becerilerinin geliştirilmesi" gibi eğitimler yer alacak.
-Yarıyıl tatilinde oğretmenlerimiz, hem tatillerini yapacak hem de istedikleri takdirde bu platforma girerek uzaktan eğitimle mesleki gelişimleri ve kişisel gelişimleri icin sertifika alabilecek.
-Okul oncesinden sınıf ve branş oğretmenlerine kadar tum oğretmenlerimize mesleki ve kişisel gelişimleri icin her turlu destek verilecek.
-Ozellikle mesleki gelişim programlarında yeni atanan oğretmenlere oncelik verilecek.
-Deneyimi 5 yılın altındaki oğretmenlere oncelik verilecek.
-Mesleki gelişim programları icin yuz yuze ve uzaktan eğitim platformlarının tum imkanlarını kullanılacak.
-Okullar artık oğretmenlerin talepleri doğrultusunda mesleki gelişim faaliyeti duzenleyebilecek
-Okullar, mesleki gelişim planları oluşturarak istedikleri eğitimleri, nedenini ve hedeflerini belirleyerek Bakanlığa bildirecek,
-Eğitimlerin butcesini doğrudan okula aktarılacak.
-Okullar ilk defa, oğretmenlerin taleplerini okulda yapılacak yuz yuze eğitimlerle doğrudan karşılayabilecek
-Kısa sureli oğretmen hareketlilik programını da başlayacak.
PEKİ, ARA TATİLDEKİ SEMİNER DONEMİ DIŞINDAKİ SEMİNERLERE OĞRETMENLER RESEN Mİ KATILACAK YOKSA GONULLULUK MU ESAS ALINACAK?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Ozer'in yukarıda linkini verdimiz haberlerdeki acıklamalarındaki; "yeni atanan oğretmenlere oncelik verilecek,", "Deneyimi 5 yılın altındaki oğretmenlere oncelik verilecek" ve "oğretmenlerimiz, hem tatillerini yapacak hem de istedikleri takdirde bu platforma girerek uzaktan eğitimle mesleki gelişimleri ve kişisel gelişimleri icin sertifika alabilecek." acıklamalarına istinaden ara tatildeki seminer donemi dışında oğretmenler bu eğitimlere katılımda gonulluluk esas alınacaktır diyebiliriz.
Ayrıca "MEB; Seminerlere katılmada gonulluluk esastır" haberimizde Milli Eğitim Bakanlığı seminerlere katılımda gonulluluk esas demiştir.
Aşağıdaki haberlerimizi de inceleyebilirseniz.
MEB, yarıyıl tatilindeki re'sen gorevlendirmede, ailevi durumları dikkate almalı!
Mesai saatleri icinde yada dışında resen hizmet ici eğitim ve seminer gorevi verilebilir mi?
Hizmetici eğitim faaliyetlerine resen gorevlendirme yapılabilir mi?
Ahmet KANDEMİR