Milli Eğitim Bakanlığından illere gonderilen resmi yazıya gore, oğretmenlerin; Karantinaya alınan sınıflardaki oğrencilere uzaktan eğitim yoluyla EBA-Zoom gibi platformlar uzerinden canlı ders yapmaları halinde ek ders ucretinden yararlandırılacak ama TRT ve EBA uzerinden dersleri takip etmelerini sağlamaları halinde ise ek ders ucretinden yararlandırılmayacaklardır. MEB; Eğitim kurumlarında gorev yapan oğretmenlerin, Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında karantinaya alınan sınıflardaki oğrencilerin TRT ve EBA uzerinden dersleri takip etmelerini sağlamaları ya da uzaktan eğitim yoluyla EBA-Zoom gibi platformlar uzerinden canlı ders yapmaları halinde ek ders ucretinden yararlandırılıp yararlandırılamayacaklarına ilişkin soruları cevapladı.
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Mudurluğu tarafından yukarıdaki soruları cevaplayan goruş yazısında,
"...karantinaya alınan sınıflarda oğrenim gormekte olan oğrencilerinin bu surecteki eğitimlerinin uzaktan eğitim yontemiyle surdurulduğu goz onunde bulundurulduğunda, bu sınıflarda oğrenim gormekte olan oğrencilerin izinli sayılamayacakları acıktır.
Bu itibarla, karantinaya alınan sınıflarda oğrenim gormekte olan oğrencilere rutin mufredat kapsamında uzaktan eğitim yoluyla fiilen ders okutan oğretmenlerin, okuttukları derslerin oncelikle aylık karşılığında değerlendirilmesi, aylık karşılığı ders gorevlerinin uzerinde okuttukları derslere bağlı olarak ise ek ders ucretinden yararlandırılmaları; bu surecte ders gorevlerini fiilen yerine getiremeyen oğretmenlerin ise ders gorevlerini yapmış sayılmalarının mumkun bulunmadığı değerlendirilmektedir.
Ayrıca oğretmenlerin, oğrencilerin ceşitli nedenlerle okula devam edemedikleri gunlerde uzaktan eğitim yoluyla ders okutmaksızın salt TRT, EBA TV ve www.eba.gov.tr portalında yer alan icerikleri takip etmelerini sağlama gorevleri karşılığında ek ders ucretinden yararlandırılmaları da mumkun bulunmamaktadır."
acıklamalarında bulunulmuştur.
Bu bağlamda Oğretmenlerin;
1- Uzaktan eğitim yoluyla EBA-Zoom gibi platformlar uzerinden canlı ders yapmaları halinde ek ders ucretinden yararlandırılacaklardır.
2- Karantinaya alınan sınıflardaki oğrencilerin TRT ve EBA uzerinden dersleri takip etmelerini sağlamaları halinde ek ders ucretinden yararlandırılmayacaklardır.
İşte o goruş yazısı;
Ahmet KANDEMİR