Ankara'nın Cubuk ilcesindeki Yavuz Selim Ortaokulu'nda gorev yapan Ahizer Ozbek, oğrencilerine enstruman calmayı oğretip kurduğu koroyla muzik sevgisi aşılıyor, ders saatlerinin dışında da gonullu kurs veriyor. Ankara'nın Cubuk ilcesinde, tum zorluklara rağmen muzik oğretmeni olan gorme engelli Ahizer Ozbek, oğrencilerinin de hayallerinin peşinden gitmesi icin caba harcıyor.
Cubuk Yavuz Selim Ortaokulu'nda gorev yapan Ozbek, bir taraftan oğrencilerine enstruman calmayı oğretirken, kurduğu koroyla da cocuklara muzik sevgisini aşılamaya calışıyor.
Piyano, ut, bağlama, gitar gibi bircok enstrumanı calabilen Ozbek, ders saatlerinin dışında oğrencilerine gonullu kurs veriyor.
Ozbek, AA muhabirine, hayatının muzik oğretmeninin dokunuşuyla değiştiğini, kendisinin de oğretmen olarak tum cocukların hayatına bir şekilde dokunmak istediğini soyledi.
Oğrencileri tarafından cok sevildiğini, bunun kendisine yaşama sevinci verdiğini dile getiren Ozbek, "Oğrencilerin derslerin yanı sıra muzikle ilgilenmesi, en az bir enstruman calmaları icin uğraşıyorum. Enstrumanlar benim birer arkadaşım. Muzik, hayatımın her anında var." dedi.
Engeli nedeniyle calışmakta zorlanmadığını, oğrencilerin kendisini hic yalnız bırakmadığını vurgulayan Ozbek, "Evin kapısından cıktığım zaman karşımda cocukları buluyorum. Beni hic boş bırakmıyorlar. Sabah almaya geliyorlar, akşam cıkışta yanıma geliyorlar. 'Gelmeyin, ben tek başıma gelirim' desem de 'Hayır hocam, biz seni asla yalnız bırakmayız' diyorlar. Akşam sanki ben onların arkadaşıymışım gibi telefondan bana mesaj yazıyorlar. 'Hocam bir şeye ihtiyacınız var mı, bir şey getirelim mi?' diye yazıyorlar." ifadelerini kullandı.
Ozbek, insanın hayallerinin peşinden koşması gerektiğini yaşayarak oğrendiğini anlatarak, şunları kaydetti:
"Muzik oğretmeni olmak cocukluk hayalimdi. Bu yolda cok savaş verdim, cok engellerin ustesinden geldim. Cok şukur, şu anda mesleğimin ikinci yılını icra etmekteyim. Sahneye ilk 7 yaşında cıktım. Bunlar hep okuldaki hocalarım sayesinde oldu. Onlar elimden tuttu. Okul korolarına katıldım. Hayallerinin peşinden koşan insan kazanıyormuş. Sadece biraz savaşmak gerekiyor. Beste yapıyorum. Bir de klibim var. En buyuk mutluluk kaynağım cocuklar. Hepsinin elinden tutmak istiyorum ama yeterli sayıda enstrumanım yok. Şu anda cok sınırlı oğrencinin hayatına dokunabiliyorum. İnanıyorum ki onlar cok iyi yerlere gelecek."
"Ornek alınacak bir insan"
Oğrencilerden Nisa Nur Gokboğa ise muzik derslerini heyecanla beklediklerini dile getirerek, "Oğretmenim cok tatlı birisi. Onu cok seviyoruz." dedi.
Ramazan Efe Yaman da kendileri icin saatlerce okulda kalan oğretmenlerine teşekkur etti.
Elif Dedeoğlu, "Bize muzik aşkı aşıladığı icin cok teşekkur ederiz. Hocamız ornek alınacak bir insan." diye konuştu.
Ecrin Kurucan, Ozbek'i ornek aldığını ve muzik oğretmeni olmak istediğini anlattı.