Fizik oğretmeni Ceren Erkal:- "Oğrencilerimiz boks yaptığımızı oğrenince şaşırıyor. Neden boks yaptığımızı oğrenmek istiyorlar. Zevkli ve hareketli bir spor olduğunu anlatıyorum. Oğrencilerimden de boksa başlayan olacaktır" Eskişehir Osmangazi Universitesi Spor Kulubu antrenoru Yılmaz Ayar'ın calıştırdığı, Eskişehir'deki farklı okullarda gorevli oğretmenler Ceren Erkal, Emel Konca ve Mehtap Cay, gunun yorgunluğunu ve stresini boksla atıyor.
Edebali Anadolu Lisesinde gorevli fizik oğretmeni Ceren Erkal, AA muhabirine, daha once bircok spor branşını deneme fırsatını yakaladığını belirterek, daha hareketli ve dinamik olduğu icin boksa başladığını soyledi.
Kaslarının gelişmesi icin bu sporu tercih ettiğini aktaran Erkal, şoyle konuştu:
"Oğrencilerimiz boks yaptığımızı oğrenince şaşırıyor. Neden boks yaptığımızı oğrenmek istiyorlar. Zevkli ve hareketli bir spor olduğunu anlatıyorum. Oğrencilerimden de boksa başlayan olacaktır. Bazı oğretmen arkadaşlarım da boks yaptığımızı gorunce şaşırıyor. Ozellikle kadınların boks yaptığını gorunce inanamıyorlar. Biz 3 kadın oğretmen olarak boksa başladık. Sayımızın artmasını istiyoruz. Kadınların boks yapmasını tavsiye ediyorum. Cok guzel ve eğlenceli bir spor."
- "Antrenman sırasında vaktin nasıl gectiğini anlamıyoruz"
Aynı okulda mudur yardımcısı olan Emel Konca ise yıllar once kick boksla uğraştığına değinerek, keyif alarak yaptığı savunma sporlarını boksla surdurduğunu soyledi.
Bir arkadaşının tavsiyesi uzerine boks antrenoru Yılmaz Ayar ile tanıştığını dile getiren Konca, "Eskişehir Osmangazi Universitesi Spor Salonu'nda boks yapıyoruz. Boks gercekten cok guzel bir spor. Antrenman sırasında vaktin nasıl gectiğini anlamıyoruz. 2 saatlik antrenmanda eğleniyoruz. Boks yaptığımızı duyan arkadaşlarımız şaşırıyor." dedi.
Ozel bir okulda matematik oğretmeni olarak gorev yapan Mehtap Cay da boksla oz guveninin de arttığını vurguladı.
Dunya Genclik ve Spor Federasyonu Eskişehir Merkez Odunpazarı İlce Başkanı da olan antrenor Yılmaz Ayar, bugune kadar kulubun sporcularının kazandıkları madalyalarla adından soz ettirdiğini belirtti.
Yaklaşık 50 sporcuyla calışmalarını surdurduklerini anlatan Ayar, "Boks populer bir spor branşı. Doktorlardan oğretim gorevlilerine, oğretmenlerden oğrencilere herkese boks yaptırıyoruz. Sağlıklı yaşamak onemli. Boks savunma sporudur. Kadın oğretmenlerimiz araştırarak beni buldular. Haftanın 3 gunu birlikte antrenman yapıyoruz." ifadesini kullandı.