İskenderun'da sınıf oğretmeni Hatice Şahin, gecen hafta boğazına suluğun plastik halkası kacması nedeniyle Heimlich manevrası uygulayıp hayatını kurtardığı oğrencisinin karne heyecanını paylaştı Hatay'ın İskenderun ilcesinde sınıf oğretmeni Hatice Şahin, bir hafta once boğazına suluğun plastik halkası kacması nedeniyle Heimlich manevrası uygulayıp hayatını kurtardığı oğrencisine karnesini verdi.
Emel Akcay İlkokulunda bir hafta once 1. sınıf oğrencisi Muhammet Fatih Oğuz'un (6) boğazına suluğunun plastik halkası kactı.
Durumu fark eden sınıf oğretmeni Hatice Şahin, 112 Acil Sağlık ekipleri okula gelene kadar uyguladığı Heimlich manevrasıyla oğrencinin hayatını kurtardı.
Sağlık durumunun duzelmesinin ardından okula gelen 1. sınıf oğrencisi, hayatını kurtaran oğretmeninin elinden karnesini aldı.
Sınıf oğretmeni Şahin'e de İlce Milli Eğitim Mudurluğunce teşekkur belgesi verildi.
- "Fatih bugun karnesini aldı cok mutluydu"
Sınıf oğretmeni Hatice Şahin, AA muhabirine, oğrencisinin teneffuste eli boğazında yardım isteyerek koştuğunu soyledi.
Kontrol ettiği oğrenciye ilk yardım mudahalesinde bulunduğunu anlatan Şahin, bu mudahaleyle plastik parcanın bir kısmının cıktığını anlattı.
Şahin, mudahaleye devam ederek ikinci parcayı da cocuğun boğazından cıkardığını belirterek, "Ne kadar mudahale ettiğimi hatırlamıyorum ama bana o kadar cok uzun geldi ki anlatamıyorum. Bir ara 'Cıkartamıyorum ambulans nerede kaldı?' diye etraftan yardım istediğim oldu. Allah bir daha gostermesin boyle bir şey. Bir daha o duyguları yaşamak istemiyorum. Bu şekilde mudahale ettiğim ikinci oğrencim oldu. Fatih bugun karnesini aldı cok mutluydu." dedi.

Okul Muduru İlhan Okan da ilk yardımın onemine değinerek oğrenciye "Son Kale Canakkale" kitap seti hediye etti.