Samsun'da gorev yapan ve uluslararası alanda pek cok odul alan oğretmen Nurten Akkuş'un hayata gecirdiği projeler, hem Turkiye hem de başka ulkelerde uygulamaya konuldu. Nurten Akkuş, "Gelecekteki oğretmen adaylarına, cocuklarımıza, kadınlarımıza da ilham olmak istiyorum. Bunun icin aldığım her rolun sorumluluğunu yerine getirmek icin canla başla calışmaya devam ediyorum" dedi. Samsun'un Salıpazarı ilcesinde oğretmenlik yapan ve hayata gecirdiği projelerle pek cok uluslararası odul alan 36 yaşındaki Nurten Akkuş, hem Turkiye hem de farklı ulkelerdeki oğretmenlere ilham kaynağı oldu.
Bayburt'taki bir koy okulunda 14 yıl once oğretmenliğe başlayan Nurten Akkuş, ardından Samsun'da once Ayvacık, sonra Salıpazarı ilcelerinde mesleğini surdurdu.
Ayvacık'ta gorev yaparken hayata gecirdiği, "Baba Bana Bir Masal Anlat Projesi" Turkiye'de 45 ilde uygulamaya konuldu.
Ayrıca koy okulundaki cocukların oyuncak ihtiyacını karşılamak icin hazırladığı "Oyuncak Kumbarası Projesi" de Turkiye'de bircok odul kazandı ve 43 ilde yaygınlaştı.
Eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurulan Varkey Gems Vakfı tarafından organize edilen Kuresel Oğretmen Odulu Komitesi'nin 2018 yılı icin dunya genelinde sectiği "En iyi 10 oğretmen" arasına giren Akkuş'un bazı projeleri, Dubai, Kanada, Almanya, Filipinler ve Hindistan'daki okullarda da uygulanmaya başlandı.
Bugune kadar Azerbaycan, Kuzey Makedonya, Romanya, Polonya gibi ulkelerden davet alarak bu ulkelere giden Akkuş, bircok ulke oğretmenine de cevrim ici olarak tecrubelerini aktardı.
- "Her bir rolumle ilham olmaya devam etmek istiyorum"
Akkuş, AA muhabirine, her zaman insanlara faydalı olmayı amacladığını soyledi.
Koşarak kendisine sarılan cocukların sevgisinin en buyuk odul olduğunu vurgulayan Akkuş, ilk olarak 2018 yılında 173 ulke ve 30 binden fazla oğretmen arasından "dunyanın en iyi 10 oğretmeni" arasına girdiğini anlattı.
İlk kez bu alanda Turk bayrağını gururla dalgalandırma şansı bulduğuna işaret eden Akkuş, şoyle devam etti:
"Eğitim Nobel'inde şanlı bayrağımızı dalgalandırmak benim icin cok buyuk oneme sahip bir gururdur. Bunun dışında 2019 yılında Hindistan'da da kuresel oğretmen odulunu aldım. Aynı yıl Dubai'de dunyanın ilham veren oğretmenleri odulune layık goruldum. 2021 Kasım ayında ise Birleşik Krallık tarafından, ilham veren kadınlar listesinde yer alarak yaşam boyu başarı odulune layık gorulen ilk Turk kadını oldum. Hem bir kadın hem bir oğretmen hem de bir Turk genci olarak farklı rollere sahibim ama onlar beni ben yapan, bir butun yapan ağacın dalları misali. Her bir rolumle ilham olmaya devam etmek istiyorum."
Akkuş, cocukların geleceğinin kendisi icin onemli olduğuna dikkati cekerek, "Ben sadece bugunlere değil, geleceğe de iz bırakmak istiyorum. Gelecekteki oğretmen adaylarına, cocuklarımıza, kadınlarımıza da ilham olmak istiyorum. Bunun icin aldığım her rolun sorumluluğunu yerine getirmek icin canla başla calışmaya devam ediyorum." ifadesini kullandı.