Valilik ve İl Milli Eğitim Mudurluğunce "Şırnak Başarıyor" sloganıyla hayata gecirilen projeyle oğretmen, oğrenci ve veli buluşması sağlandı. Proje cercevesinde 8 bin 500 oğretmen, velilerin kapısını calıyor. "Bize de gel oğretmenim" başlığıyla 8 bin 500 oğretmen velilerin kapılarını calıyor. Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan da proje doğrultusunda kızları Nevra ve Irmak'ın oğretmenlerini evinde misafir etti. Vali Pehlivan, 2019 yılının Kasım ayında bu projeyi başlattıklarını belirterek, projenin ana başlığı "duşun, uygula, yaşat, duy beni" projesi olduğu, proje cercevesinde cok değişik başlıklarda eğitim oğretimin hizmet kalitesini, oğrencilerin başarı duzeyinin artırılmasına yonelik, değişik başlıklar altında projeler hayata gecirdiklerini ifade etti.
"Oğretmenler 45 bin kapı caldı"
Şırnak Valiliğinin himayesinde, İl Milli Eğitim Mudurluğunun genel koordinasyonunda proje başlattıkları soyleyen Vali Pehlivan, "İlcelerde kaymakamlıklarımız, gene ilce milli eğitim mudurluklerimiz, oğretmen ve okul idarecilerimizin katılımıyla boyle bir proje başlatmıştık. Bu projemizin en onemli başlıklarından birisi 'bize de gel oğretmenim' adı altında başlattığımız uygulamaydı. Bu projemiz ile yurdumuzun değişik illerinden gelen oğretmenlerimiz, başta kendi oğrencilerin velileri olmak uzere ev ziyaretleri yapsınlar. Belki bunu donem donem yapan okullarımız vardı. Ama aynı gun ve aynı saatte o gun 8 bin oğretmenimiz vardı. 8 bin oğretmenimizin 1 Kasım 2019 yılında evlerinin kapılarını caldılar. Oğretmenlerimiz hem oğrenciler ile hem de oğrencilerin velileri ile cok guzel muhabbetler gercekleştirdiler. Pandemi donemi başlayana kadar 45 bin kapı caldılar" dedi.
"8 bin 500 oğretmen velilerin kapısını calıyor"
Pandeminin etkisini azaltması ile bu uygulamayı yeniden başlattıklarını aktaran Vali Pehlivan, sozlerini şoyle surdurdu:
"Bu gun itibari ile ilimizde butun oğretmenlerimiz yani 8 bin 500 oğretmenimiz ile velilerin kapısını calıyor. Bizde kızlarımız Nevra ve Irmak'ın oğretmenlerini bu gun evimizde ağırlıyoruz. Biz burada oğretmenlerimizi ağırlarken, Şırnak genelindeki ailelerimiz de oğretmenlerini ağırlıyorlar. Bu uygulamayı bundan sonra kesintisiz devam ettirmek istiyoruz. Buradaki temel amaclarımız oğretmenlerin, oğrencilerini, aileleriyle birlikte daha yakından tanısın. Bununla birlikte yurdumuzun değişik bolgelerinde gelen oğretmenlerimizle Şırnaklı ailelerimizi arasında gonul koprusu tesis edilsin. Bir kaynaşma ve karşılıklı duygu alışverişi, bilgi alışverişi ve bu anlamda da guzel bir ortam oluşmasını istiyoruz. Bu projeyi başlatırken de oğretmenlerimiz misafir olduklarında adeta ayrılamadıklarını ifade ettiler. Eğitim de hep arzu ettiğimiz okul aile işbirliği, okul veli işbirliği, oğrenci, oğretmen ve veli kaynaşmasına cok olumlu katkı oldu."
"Şırnak terorle mucadelede cok şeyi başardı"
Kent genelinde oğretmenler sayesinde toplumsal kaynaşmanın pekişeceğini inandıklarını dile getiren Vali Pehlivan, "Bize gel oğretmenim' projesi devam ediyor. 'Duy Beni' Projesini başlatırken veya eğitim oğretim de genel olarak Milli Eğitim Bakanlığımızın belirlemiş olduğu ve Cumhurbaşkanımızın himayelerinde 2023 Eğitim vizyon belgesi ve devamında hedefler doğrultusunda ilimizde de eğitim oğretim kalitesini ve başarı seviyesini yukseltme gayemiz var. Bizim bir sloganımız var. 'Şırnak Başaracağım Diyor' bunu artık 'Şırnak Başarıyor' ifade ediyoruz, ifade etmek istiyoruz. Cunku turlu sıkıntılar yaşamış ilimiz ozellikle terorle mucadele nedeniyle cok şeyleri başardı. Devletimizin kararlılığı, yatırımları, attığı adımlar sayesinde şimdi bunlar pekişerek devam ediyor. Cok şukur yakalamış olduğumuz huzur ve guvenlik iklimiyle bu tur adımlarla, sosyal faaliyetlerle daha kalıcı hale geliyor" şeklinde konuştu.