
"Akıl ve Zeka Oyunları, Robotik Kodlama" gibi etkinlik alanlarında ders dışı eğitim calışmasının yapılıp yapılamayacağına dair MEB goruş yazısı yayımladı. Bilindiği uzere; Ders dışı eğitim calışmaları kapsamında yapılan eğitim karşılığında oğretmenlere haftada 6 saat ek ders ucreti odenmektedir. Bu konuya ilişkin duzenleme Milli Eğitim Bakanlığı Yonetici ve Oğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 17. maddesine dayanılarak Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Mudurluğunce yayımlanan "Ders Dışı Eğitim Calışmalarına Dair Esaslar" konulu 2010/49 nolu genelgede yer almaktadır. Soz konusu genelgede bu etkinliklerin yurutulmesinde gorev alacak oğretmenler ve her bir etkinliğe katılacak en az oğrenci sayısı ile benzeri diğer hususlar belirlenmiştir.
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Mudurluğunce "Ders Dışı Eğitim Calışmalarına Dair Esaslar" konulu 2010/49 nolu genelgesi icin tıklayınız
Kimler; Hangi Alanlarda, Ders Dışı Eğitim Calışmaları Yaparak Ek Ders Alır? Dosyamıza ulaşmak icin tıklayınız
Bu bağlamda "Akıl ve Zeka Oyunları, Robotik Kodlama" gibi etkinlik alanlarında ders dışı eğitim calışmasının yapılıp yapılamayacağına dair MEB goruş yazısı yayımladı.
İşte o goruş yazısı;
Milli Eğitim Bakanlığı goruş yazısında; "Ders dışı eğitim calışmaları 2010/49 sayılı Ders Dışı Eğitim Calışmalarına Dair Esaslar Genelgesi belirtilen esaslar cercevesinde yapılmaktadır. "Akıl ve Zeka Oyunları, Robotik Kodlama" etkinlik alanları soz konusu Genelgede yer almadığından bu etkinliklerin ders dışı eğitim calışması olarak yapılmasının uygun olmayacağı değerlendirilmektedir." acıklamasında bulunmuştur.
Fakat bu calışmaların yani "Akıl ve Zeka Oyunları, Robotik Kodlama" gibi etkinlik alanlarının ek dersle ilgili kararın ve ilgi 2010/49 nolu genelgenin değiştirilerek acilen "Ders Dışı Eğitim Calışmalarına Dair Esaslarına" eklenmesi gerekmektedir.
Ahmet KANDEMİR