20.04.2016 tarih ve 29690 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Lisansustu Eğitim ve Oğretim Yonetmeliği'nin 16. maddesine gore "hazırlık sınıfları haric, on yarıyıl sureli lisans eğitimi alanlar" yuksek lisans derecesine sahip sayılmaktadır. Uzman oğretmenlik başvurularında hangi eğitim fakulteleri yuksek lisans yapmış sayılır?
Konuya dair Yuksekoğretim Kurulu Başkanlığının cevabında şu acıklama yer almıştır:
"Yuksekoğretim kurumlarımız bunyesinde yer alan Eğitim Fakultesinin ortaoğretime oğretmen yetiştiren programlarında 1997-1998 eğitim-oğretim yılından 2013-2014 eğitim-oğretim yılında kayıt olan oğrenciler dahil olmak uzere uygulanan programların (Turk Dili ve Edebiyatı Oğretmenliği, Fizik Oğretmenliği, Kimya Oğretmenliği, Biyoloji, Oğretmenliği, Matematik Oğretmenliği, Felsefe Grubu Oğretmenliği, Coğrafya Oğretmenliği, Tarih Oğretmenliği) oğretim suresi 5 yıl (10 yarıyıl) olup, 20.04.2016 tarih ve 29690 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Lisansustu Eğitim ve Oğretim Yonetmeliği'nin Madde16-(2) maddesinde "hazırlık sınıfları haric, on yarıyıl sureli lisans eğitimi alanlar yuksek lisans derecesine sahip sayılmaktadır."
Lisans eğitimi sırasında Eğitim Fakultesinde gormuş olduğunuz hazırlık sınıfı haric 10 yarıyıllık eğitim itibariyle yuksek lisans derecesine sahip sayıldığınız hususunda bilgilerinizi rica ederim."
İşte o yazılar;
Ahmet KANDEMİR