Gumuşhane'de Eğitim-Bir-Sen teşkilatı kendisi de eğitimci olan akademisyen bir velinin, cocuğunun matematik oğretmeniyle okulda tartışıp tehdit etmesini kınadı. Bağlarbaşı mahallesinde bulunan Fevzipaşa Ortaokulunda matematik oğretmeni olarak gorev yapan Adem Meydan, 8 Nisan tarihinde oğrencisinin velisi Gumuşhane Universitesi akademisyeni Doc. Dr. U.O'nun İstiklal Marşı toreni oncesi meslektaşları, velileri ve oğrencileri onunde sozlu saldırısına uğradı, tehdit edildi, darp edilmesi de olaya şahit olan oğretmenler tarafından engellendi.
Olayın ardından konunun adliyeye intikal etmesiyle Doc. Dr. U.O hakkında Asliye Hukuk Mahkemesince 6 ay boyunca oğretmenin bulunduğu konuta, okula ve işyerine yaklaşmaması yonundeki tedbir kararı alınırken, Eğitim-Bir-Sen teşkilatı da okul bahcesinde olayı kınayan bir basın acıklaması yaptı.
"Oğretmene yonelen şiddetin orf ve adetlerimize, hukuk duzenimize ve milletimizin tum dunyaya ornek uygulamalarına ters duştuğunun altını bir kez daha cizmek istiyorum"
Memur-Sen İl Başkanı Harun Şeker, sendika yoneticileri ve oğretmenlerin katıldığı basın acıklamasında Hazreti Ali Efendimizin "Bana bir harf oğretenin kırk yıl kolesi olurum" sozlerini hatırlatan Eğitim-Bir-Sen Gumuşhane şube Başkanı Habib Tanış, "Biz bu dustur ile yetişmiş bir milletiz. Bu anlayışla geleceğimiziniz mimarı olacak nesilleri yetiştiriyoruz. Fakat geleceğimizi emanet ettiğimiz eğitimcilere yonelik saldırılar, tedbir alınmadığı icin artarak devam etmektedir. Eğitim ve şiddeti aynı cumle icerisinde kullanmak bile bizi derinden yaralamaktadır. Eğitimciye saldırı topluma ve toplumun geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Hal boyle iken, oğretmene yonelen şiddete karşı toplum olarak karşı cıkmak hepimizin odevidir. Bu konuda birer ebeveyn olarak, bu geleneğin ve toplumun saygın birer uyesi olarak hep birlikte bu mucadeleyi yurutmeliyiz. Oğretmene yonelen şiddetin orf ve adetlerimize, hukuk duzenimize ve milletimizin tum dunyaya ornek uygulamalarına ters duştuğunun altını bir kez daha cizmek istiyorum. Başta oğretmenlerimize yonelen şiddet eylemleri olmak uzere her turlu şiddeti kınıyoruz" dedi.
"Hicbir veli geleceğimizi emanet ettiğimiz oğretmenlerimize karşı sozlu, fiziki ve yazılı olarak şiddet gosterme hakkına sahip değildir"
Son aylarda Turkiye genelinde ve Gumuşhane'de oğretmenlere yonelik şiddet girişimlerinin arttığını ve bu durumun kendilerini derinden uzduğunu ifade eden Tanış, "Bu saldırganlara karşı toplum olarak, ulke olarak onlem almak zorundayız. Yapılan sozlu veya fiziki her turlu şiddet eylemi karşısında durmak, yapılan cağdışı eylemlerden eğitim calışanlarını korumak icin yasal duzenlemeler acilen yapılmalı, bu fiile kalkışanlar hak ettiği cezaları almalıdır. Eğitimciler olarak eğitim oğretim faaliyetlerinin değişmez unsuru ve destekleyicisi olan velilerimizi eğitim faaliyetlerinin onemli bir parcası olarak gorduk. Eğitim faaliyetlerine destek olan her zaman yanımızda yer alan velilerimize teşekkur ediyoruz. Fakat bazı velilerimiz okullarımızın işleyişine, oğretmenlerimizin derslerine, derslerindeki uygulamalarına mudahale eder hale gelmiştir. Bu durumlar okullardaki idarecilerimizin ve oğretmenlerimizin gorevlerini icradaki motivasyon ve isteklerini kırmaktadır. Bu durumlara asla izin verilmemelidir. Hicbir veli geleceğimizi emanet ettiğimiz oğretmenlerimize karşı sozlu, fiziki ve yazılı olarak şiddet gosterme hakkına sahip değildir" diye konuştu.