Yalova'da 'Beni kimse kandıramaz' diyen oğretmen Gulay Korkusuz, arkadaşının calınan sosyal medya hesabından paylaşılan yatırım tavsiyesi icin verilen numarayı arayınca 27 bin TL dolandırıldı. Yalova'da Cınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gorev yapan 29 yıllık meslek oğretmeni Gulay Korkusuz, bir arkadaşının Instagram hesabında '3 bin TL'ye 72 bin TL kazandım. Siz de başvuru yapıp, kazanabilirsiniz' yazılı bir paylaşım gordu. Paylaşımdaki numarayla iletişime gecen Korkusuz, belirtilen hesaplara farklı zamanlarda 3 bin, 13 bin ve 11 bin TL gonderdi.
Bir sure sonra sosyal medyadaki tavsiye veren arkadaşının hesabının calındığını ve paylaşımı onun yapmadığını anlayan Korkusuz, verdiği kişiden parasını geri istedi ancak iade edilmedi. Dolandırıldığını anlayan Korkusuz, adliyeye giderek, suc duyurusunda bulunup, kendisini dolandıranlarla yaptığı mesajlaşmaları da savcılığa kanıt olarak sundu.
Kredi borclarını odemek icin bu yonteme başvurduğunu soyleyen Gulay Korkusuz, "Bir iş insanı ağabeyimin Instagram hesabında bir hikaye gordum. Orada bir numara verilmişti. Aykut Bey diye birine yatırım ile alakalı başvurabileceğimizi ve para kazanabileceğimizi ileten mesajdı. Zor durumda olduğum icin borclarımı kapatmak niyetiyle başvurdum. Amacım para kazanmak değil borclarımı kapatmaktı. Meğer o ağabeyimizin Instagram hesabı calınmış dolandırıcılar tarafından. O an algılayamadım, ben kendisi zannettim'' ifadelerini kullandı.
O gece kendisini 'Aykut' olarak tanıtan biriyle yazıştığını soyleyen Gulay Korkusuz, ''Yazışma sonunda Aykut denilen adam bize 3 bin TL yatırırsanız 72 bin lira para kazanabileceğimizi soyledi. Ben de zor durumda olduğum icin borclarım olduğu icin eşimle konuştum. İnandım ve ben boyle bir şeye başvurmam gerektiğini fark ettim. 3 bin lirayı yatırdık. Eşime 12.960 TL daha yatırmamız sonucunda toplu paranın yatacağını soyledi. O parayı da zor bir şekilde bulduk, buluşturduk kendi maaş aldığım hesabımdan kredi cekerek bir şekilde edindik'' dedi.
Oğretmen arkadaşının uyarısı sonrasında durumu fark ettiğini belirten Korkusuz yine de dolandırıcıların ağına duşmekten kurtulamadı. Dolandırıcıların 11 bin lira daha istediğini soyleyen oğretmen, ''11 bin lira daha yatırmam gerektiği eşime soylendi. Ben o akşam oğretmen arkadaşımı dinledim, yatırmadım. Perşembe gunu bu adamlar beni yine buldular. Yeni hattan başkası o şirketin muhasebecisi olduğunu, mağduriyetimi karşılayacağını soyledi. Ben de inanmak icin ozel numaranızı yazın bana kimlik fotoğrafınızı atın dedim. O da attı. Attığı başka bir numaraydı, başka bir şirket. Ben de yine son kez kurtarabilirim diye inandım, 11 bin lirayı da gonderdim. Toplamda 27 bin lira yatırdım. Şu anda ulaşamıyorum. Gerekli yasal işlemleri başlattım" dedi.
Dolandırıcıların ikna yonteminden bahseden Korkusuz, şoyle konuştu: "En son arayan kişi yeminler ediyor. 2 tane cocuğum var hocam diyor. Cocuklarımın olusunu opeyim diyor. Ramazan ayı orucluyum diyor. Kuran'a yemin ediyor. 'Ben sizin mağdur olmanızı istemiyorum, siz iyi bir insana benziyorsunuz siz benim ablamsınız, ben sizin kardeşinizim, ben sizinle sonradan da bağlantı kuracağım, hep size yardımcı olacağım, siz daha sonra da cok paralar kazanacaksınız' gibi cumleler kuruyor. WhatsApp'tan goruşmelerinde hep boyle bu şekilde ikna etti beni. Ben dedim en azından o paraları bana iade etsinler. Hani ben artık para kazanmayı bıraktım da gonderdiklerimi geri iade etsinler diye uğraştım. En son gonderdiğim 11 bin lirayı o amacla yolladım. Utanmadan bir de bana dedi ki, 'en son 15 bin TL daha gonderirseniz kazanacaksınız ve paranızı alacaksınız'. Benim param yok veremem dedim. '10 dakika icinde 5 bin gonderirseniz tum paralar hesabınıza gelecek' diyor. 15 binden 5 bine duştu. Orada kandırıldığımı anladım. Şikayetci olacağımı soyleyince beni engellediler. Ben kendime cok guveniyordum, diyordum ki 'beni kimse kandıramaz' diye duşunuyordum. Benim başıma geldi, kimselerin başına gelmesin'' dedi.