Bursa'da bir oğretmen, boğazına iki madeni para kacan oğrenciyi Heimlich manevrası uygulayarak kurtardı. Oğretmenin uyguladığı Heimlich manevrası, okulun guvenlik kamerasınca kaydedildi. Osmangazi ilcesindeki 1. Murat İlkokulunda oğrenim goren Yemen asıllı Norvec vatandaşı 8 yaşındaki Ezdin Khalid'in nefes alamadığını fark eden sınıf oğretmeni, yan sınıfta ders veren meslektaşı İbrahim Eroğlu'ndan yardım istedi.
İlk yardım bilgisi olan Eroğlu, once sırtına vurduğu Khalid'e, Heimlich manevrası uyguladı. Oğretmenin yaptığı mudahale sonrası boğazından iki adet 1 lira cıkan oğrenci, rahat nefes almaya başladı.
Olay, okuldaki guvenlik kameralarınca kaydedildi.
- "Hayatını kurtarmak cok buyuk bir mutluluk verdi"
Sınıf oğretmeni İbrahim Eroğlu, AA muhabirine, cocuğun nefes alamadığını gorunce daha once bildiği mudahaleleri yaptığını soyledi.
Eroğlu, "Cocuk ilk anda morarmıştı, nefes alamıyordu. Onu gorunce zaten bir şey yuttuğunu fark ettik. İlk yardımda oğrendiğimiz hamleyi uygulayarak hayata dondurduk." dedi.
Oğrencinin Bursa'da annesiyle yaşadığını dile getiren Eroğlu, babasının ise Norvec'te olduğunu aktardı.
"Can kurtarmam, bir canlının hayatını kurtarmak cok buyuk bir mutluluk verdi." ifadesini kullanan Eroğlu, oğrenciyi bir sure gozlem altında tuttuklarını, rahat nefes aldığını, iyi olduğunu gorunce ailesine teslim ettiklerini bildirdi.
Okul muduru Vahdet Okulevi ise olayı guvenlik kamerasından gorduğunu belirtti.
İlk yardım bilgisinin onemine dikkati ceken Okulevi, "Mutlaka her oğretmenin ilk yardım eğitimi alması gerektiğini duşunuyoruz. İbrahim oğretmenimiz de bunu bildiği icin hemen mudahale ederek hayat kurtardı. 1-2 dakika gecikse cok gec kalmış da olabilirdik. Oğretmeniz yerinde mudahaleyle bir hayat kurtardı, cok sevincliyiz." diye konuştu.