Annesini kan kaybından yitiren oğretmen Feridun Kartal, 2004 yılından bu yana duzenli olarak kan bağışında bulunuyor. Annesini kucuk yaşlarda kan kaybından kaybettiğini ve bu durumu ileriki yaşlarda oğrendiğini anlatan Feridun Kartal, universitedeyken kanamalı bir hasta icin acil kan talep edildiğini ve bunu fırsat bilip ilk kez o gun bağışta bulunduğunu soyledi.
2004 yılından itibaren duzenli kan vermeye başladığını anlatan Kartal, bugune kadar 50'den fazla kan bağışında bulunduğunu belirtti.
Kan bağışında bulundukca bedeninde bir rahatlama hissettiğini soyleyen Kartal, elinden geldiğince uc ayda bir bağış yaptığını dile getirdi.
Butun insanları kan bağışlamaya davet eden Kartal,
"Aile icinde kan bağışı yarışı başlattık. Ailemizde bununla ilgili kucuk caplı bir yarışma da oldu. Şu an yarışmanın lideri benim. Madalyaları aldık Kızılay'dan. Altın, gumuş, bronz madalya ve plaketler. Bunlar tabii işin sembolik boyutu ama insanlara verdiğin faydanın karşılığı hicbir şekilde olculemez"
dedi. "Kan bağışının zararlı olduğuyla ilgili yanlış bir algı var"
Batman Bisiklet Topluluğunda yer aldığını, ekip olarak da duzenli kan verdiklerini anlatan Kartal, 50'den fazla kan bağışında bulunduğunu soyleyince insanların once kendisine inanmadığını ancak madalyalarını gosterdiğinde ikna olduklarını belirtti.
Oğrencilerine de kan bağışının onemini her fırsatta anlattığını dile getiren Kartal şoyle devam etti:
"Kan bağışının zararlı olduğuyla ilgili yanlış bir algı var. Ben 50'den fazla kan bağışında bulundum ve tabii bunyeyle de alakalı ama belirli şartları taşıyan insanlarda kan bağışına yonelik herhangi bir zararın olduğunu gormedim. Uzmanlar da boyle soyluyor."