Ozel oğretim kurumlarında gorev yapan oğretmen/uzman oğretmenlerin uzman oğretmen/başoğretmen unvanına başvuruda bulunabilecekler. işte o acıklamalar. Oğretmenlik Meslek Kanununun 5 ve 6'ncı maddelerinin uygulama esaslarını belirlemek uzere hazırlanan Yonetmelik ve Yonerge yururluğe girmiş ve Uzman Oğretmenlik ve Başoğretmenlik Eğitim Programı ile Oğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınav Duyurusu 18 Mayıs 2022 tarihinde Oğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Mudurluğunun resmi internet sitesinde yayımlanmıştır.
Oğretmenlerin kariyer basamaklarında ilerlemelerine ilişkin usul ve esasları belirleyen mezkur Yonetmeliğin 16'ncı maddesinde ozel oğretim kurumlarında gorev yapan oğretmen/uzman oğretmenlerin uzman oğretmen/başoğretmen unvanına başvuruda bulunabilecekleri hukum altına alınmış ve Duyuru'nun "Acıklamalar" başlıklı ikinci kısmında ozel oğretim kurumlarında gorev yapan oğretmen/uzman oğretmenlerden eğitim programı ve yazılı sınava başvuruda bulunacakların başvurularının Genel Mudurluğumuzce yapılacak planlama doğrultusunda alınacağı belirlenmiştir.
Bu kapsamda ozel oğretim kurumlarında gorev yapan ogretmen/uzman oğretmenlerin başvuru sureci aşağıdaki acıklamalar doğrultusunda yurutulecektir:
İşte o acıklamalar;
Uzman Oğretmenlik ve Başoğretmenlik Eğitim Programı ile Oğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınav Duyurusu icin tıklayınız.
Sınav Takvimine ulaşmak icin tıklayınız.
Oğretmenlik Kariyer Basamakları Mesleki Gelişim Calışmaları Ve Eğitim Programına İlişkin Yonergeye ulaşmak icin tıklayınız.
Yonerge Ek-1'e ulaşmak icin tıklayınız.
Yonerge Ek-2'ye ulaşmak icin tıklayınız.
Yonerge Ek-3'e ulaşmak icin tıklayınız.
Ahmet KANDEMİR